[Ankieta] Żarówki halogenowe - testy, porady, opinie...
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Re: [Ankieta] Żarówki halogenowe - testy, porady, opinie...
No juz nie przesadzaj ze 100zl i wiecej za H4.
Osram Night Breaker ok 60zl, Tungsram Megalight Ultra 30-35zl
Osram Night Breaker ok 60zl, Tungsram Megalight Ultra 30-35zl
ALH + 205 + chip
A ja wypada firma philips? jeżeli chodzi o te kryteria albo bosch night vision dużo osób chwali też
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
a robi tylko jedną żarówkę? Może przejrzyj temat? Przewija się sporo informacji...eMm_mk3 pisze:A ja wypada firma philips?
Jakie żarówki H7 polecicie do Jetty z 2007 (benzyna) ? tak żeby nie uszkodzić przekaznika, reflektorów itp zależy mi na mocnym białym świetle . Z góry dzięki za pomoc !
Nie dziw się, że nikt Ci nie odp, bo wystarczy przejrzeć ten temat i znajdziesz odpowiedź na swoje pytaniewierny62 pisze:?
ALH + 205 + CHIP 140KM/318Nm
jest kilka różnych modeli. Może stąd to wynika. Zerknij na stronę producenta i dane techniczne - może to coś ci podpowie http://www.osram.pl/osram_pl/produkty/l ... /index.jsp" onclick="window.open(this.href);return false;deskjet pisze:Witam
Moze ktos wie jaka temperature barwowa ma Osran NB Unlimited? Bo sa sprzeczne informacje na ten temat. Jedni twierdza ze 3500K, inni ze 3800K, a tutaj i na kilku aukcjach ze 4000K
oczywiście markowe np. Osram.Jakie żarówki H7 polecicie do Jetty z 2007 (benzyna) ? tak żeby nie uszkodzić przekaznika, reflektorów itp zależy mi na mocnym białym świetle . Z góry dzięki za pomoc !
-
- Forum Master
- Auto: Bora kombi Highline
- Silnik: ARL
Osram, bosch, ostatecznie hella. A jak już totalnie nic nie ma to Narva.
Moja Borka Variant:
https://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=627306
https://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=627306
Tungsram megalight ultra też są
ALH + 205 + chip
Może być jako GE Lightliteon0 pisze:Tungsram megalight ultra też są
Używa może ktoś z Was Osram cool blue hyper? Jak one świecą, opłaca się je kupywać?
skaktus pisze:Żarówki Hyper nie mają homologacji. Jako same żarówki są to typowe żarówki Osrama, wyglądające jak Night Breaker, ale są pomalowane tak ciemnym lakierem, że nie dają tyle światła ile wymaga norma, dlatego nie posiadają homologacji a co za tym idzie nie są dopuszczone do użytku na drogach.
skaktus pisze: Osram Cool Blye Hyper / Philips Diamond Vision - bez homologacji, światło wręcz niebieskie, w nocy wiele nie widać
- daniel.wwe
- TDI PoweR
Potwierdzam. W nocy szczególnie w deszczu straszna lipa.
“Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty dla szybkich kierowców”
Może inaczej ktore z osram cool blue intense vs osram night breaker ulimited czy tungsram 120% mają najwyższą barwę świecenia (wiem że osram coolblue mają 4200) oraz jasność świecenia ? Szukam żarówek które zrobią naprawdę różnice od zwykłych h7 do max 60zł
Testowaliśmy z kumplem z warsztatu Pansamochodzik i są całkiem całkiem. Świecą wyraźnie jaśniej od standardowych H7.Boniunio pisze:Używa może ktoś z Was Osram cool blue hyper? Jak one świecą, opłaca się je kupywać?
Mnie jeszcze interesuje ich trwałość - czy ktoś miał z nimi dłużej do czynienia ?
Ostatnio zmieniony śr sie 24, 2016 12:09 przez vw_passat, łącznie zmieniany 1 raz.