rozładowywujący się aku
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
rozładowywujący się aku
Witam,
Badam temat już dość długo, czasami aku rozładowywuje się prawie do 0...
Objaw zauważyłem po przekładce licznika,
Golf variant axp 2001 czyli z canem
Licznik pierwotny moto meter 1j0920806 do autka wleciał licznik z passata full fis anglik vdo 1j0080199 immo 3
Oczywiście tarcze przełożone, wsad wgrany z Europy, rkm, brak płynu do spryskiwaczy uruchomiony w liczniku oraz immo działa ze starymi kluczykami...
Jak podłączyłem kabel do auta to odczytuje błąd w komunikacji z modułem komfortu...
U mnie modułu komfortu w ogóle nie ma...
Moje pytanie jak zakodować w liczniku kwestię braku modułu komfortu ?
Podejrzewam że tu leży problem...
Całą elektrykę przejrzałem, nawet pobór prądu na każdym z odbiorników zmierzyłem,
Wiem nawet kiedy aku się rozładuje..
Czasami znika godzina i wtedy dochodzi do powolnego rozładowywania akumulatora,
Mam jeszcze stary licznik, chcę go założyć z powrotem na próbę, wtedy tylko moje podejrzenia się potwierdzą...
Dzieje się tak średni 2 razy w miesiącu...
Może ktoś ma pomysł co to może być innego niż ten licznik ?
Pozdrawiam,
Matias1
Badam temat już dość długo, czasami aku rozładowywuje się prawie do 0...
Objaw zauważyłem po przekładce licznika,
Golf variant axp 2001 czyli z canem
Licznik pierwotny moto meter 1j0920806 do autka wleciał licznik z passata full fis anglik vdo 1j0080199 immo 3
Oczywiście tarcze przełożone, wsad wgrany z Europy, rkm, brak płynu do spryskiwaczy uruchomiony w liczniku oraz immo działa ze starymi kluczykami...
Jak podłączyłem kabel do auta to odczytuje błąd w komunikacji z modułem komfortu...
U mnie modułu komfortu w ogóle nie ma...
Moje pytanie jak zakodować w liczniku kwestię braku modułu komfortu ?
Podejrzewam że tu leży problem...
Całą elektrykę przejrzałem, nawet pobór prądu na każdym z odbiorników zmierzyłem,
Wiem nawet kiedy aku się rozładuje..
Czasami znika godzina i wtedy dochodzi do powolnego rozładowywania akumulatora,
Mam jeszcze stary licznik, chcę go założyć z powrotem na próbę, wtedy tylko moje podejrzenia się potwierdzą...
Dzieje się tak średni 2 razy w miesiącu...
Może ktoś ma pomysł co to może być innego niż ten licznik ?
Pozdrawiam,
Matias1
rozładowywujący się aku
nie ma takiego licznikamatias1 pisze:Licznik pierwotny moto meter 1j0920806 do autka wleciał licznik z passata full fis anglik vdo 1j0080199 immo 3
czyli szyby na korbki i brak centralnego zamka?matias1 pisze:U mnie modułu komfortu w ogóle nie ma...
jeśli na 100% nie ma komfortu to nic innego jak licznik lub ... wsad w nimmatias1 pisze:Może ktoś ma pomysł co to może być innego niż ten licznik ?
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
rozładowywujący się aku
Witam,
Greg, nr liczników spisałem z ich obudowy...
Moto meter był w aucie jak kupiłem samochód....
Drugi był zakładany z paska angola nawet obudowa mi została w domu bo nie pasuje do golfa...
Napisałeś, że takiego nie ma, którego?
Wcześniej faktycznie modułu komfortu nie było i szyby były na korbki, od 5 lat jest założony nie ori centralny + moduł komfortu 1j0 a nie 1c0 czyli bez cana ale do tej pory wszystko było ok i nadal wszystko działa...
Po prostu przewodu z cana nie podłączyłem do modułu komfortu więc nie może tutaj być problemu...
Co do licznika z anglika faktycznie wsad był pisany i myślę, że to ten licznik bo usterka zaczęła się pojawiać zaraz po założeniu owego licznika, zresztą co mi szkodzi założę stary licznik i wszystko się wyjaśni..
Pytałem jak wykodować moduł komfortu z tego licznika?
Bujam się z tym tematem prawie rok i szlag jasny zaczyna mnie trafiać powoli....
Pozdrawiam,
Matias1
Greg, nr liczników spisałem z ich obudowy...
Moto meter był w aucie jak kupiłem samochód....
Drugi był zakładany z paska angola nawet obudowa mi została w domu bo nie pasuje do golfa...
Napisałeś, że takiego nie ma, którego?
Wcześniej faktycznie modułu komfortu nie było i szyby były na korbki, od 5 lat jest założony nie ori centralny + moduł komfortu 1j0 a nie 1c0 czyli bez cana ale do tej pory wszystko było ok i nadal wszystko działa...
Po prostu przewodu z cana nie podłączyłem do modułu komfortu więc nie może tutaj być problemu...
Co do licznika z anglika faktycznie wsad był pisany i myślę, że to ten licznik bo usterka zaczęła się pojawiać zaraz po założeniu owego licznika, zresztą co mi szkodzi założę stary licznik i wszystko się wyjaśni..
Pytałem jak wykodować moduł komfortu z tego licznika?
Bujam się z tym tematem prawie rok i szlag jasny zaczyna mnie trafiać powoli....
Pozdrawiam,
Matias1
-
- Forum Master
- Auto: Bora
- Silnik: ARL
rozładowywujący się aku
Tego nowego.matias1 pisze:Napisałeś, że takiego nie ma, którego?
Moduł komfortu nie jest zakodowany w liczniku.matias1 pisze:Pytałem jak wykodować moduł komfortu z tego licznika?
rozładowywujący się aku
To co Vag pokazał,
Adrress 01: Engine
18058 - Powertrain Data Bus : Missing Message from Instrument Cluster
P1650 - 35-10 - Intermittent
Readiness 0000 0001
Adrress 15: Airbags Labels: 6Q0-909-605-vw5.1b1
01299 - Diagnostic Interface For Data Bus (j533)
49-10 - No Comunications - Intermittent
Adrress 17: Instruments Labels: 1j0-920-xx5-17.1b1
01336 - Data Bus For Comfort System
49-00 - No Comunications
Adrress 19: Can Gateway Labels: 6N0-909-901-19.1b1
01336 - Data Bus for Comfort System
49-00 - No Comunications
00778 - Steering Angle Sensor (g85)
49-00 - No comunications
Może to coś pomoże w określeniu usterki rozładowywaniu akumulatora.
Na starych zegarach tych błędów nie ma, i aku się nie rozładowywuje
Zakładam stare zegary i pojeżdżę trochę....
Pozdrawiam,
Matias1
Adrress 01: Engine
18058 - Powertrain Data Bus : Missing Message from Instrument Cluster
P1650 - 35-10 - Intermittent
Readiness 0000 0001
Adrress 15: Airbags Labels: 6Q0-909-605-vw5.1b1
01299 - Diagnostic Interface For Data Bus (j533)
49-10 - No Comunications - Intermittent
Adrress 17: Instruments Labels: 1j0-920-xx5-17.1b1
01336 - Data Bus For Comfort System
49-00 - No Comunications
Adrress 19: Can Gateway Labels: 6N0-909-901-19.1b1
01336 - Data Bus for Comfort System
49-00 - No Comunications
00778 - Steering Angle Sensor (g85)
49-00 - No comunications
Może to coś pomoże w określeniu usterki rozładowywaniu akumulatora.
Na starych zegarach tych błędów nie ma, i aku się nie rozładowywuje
Zakładam stare zegary i pojeżdżę trochę....
Pozdrawiam,
Matias1
rozładowywujący się aku
Witam,
Wsad licznika został poprawiony, nie wyskakują teraz błędy powyżej, zobaczymy jak będzie wyglądać kwestia rozładowywania akumulatora,
Nawet diagram autka z klapą się pokazał na fisie po otwarciu tylnej klapy czego nie było....
Dam znać za jakiś czas kwestię tego akumulatora,
Pozdrawiam,
Matias1
Wsad licznika został poprawiony, nie wyskakują teraz błędy powyżej, zobaczymy jak będzie wyglądać kwestia rozładowywania akumulatora,
Nawet diagram autka z klapą się pokazał na fisie po otwarciu tylnej klapy czego nie było....
Dam znać za jakiś czas kwestię tego akumulatora,
Pozdrawiam,
Matias1
rozładowywujący się aku
Witam,
Aku nadal się nie rozładował, podejrzewam że będzie ok...
Tylko teraz inna rzecz mnie zastanawia...
Po otwarciu maski silnika zawsze się wyświetlał ten piktogram na fisie, a teraz zniknął, może poleciał mikrostyk w klapie, ale to dziwne bo zniknął zaraz po przekodowaniu licznika,
Temat do sprawdzenia,
Pozdrawiam,
Matias1
Aku nadal się nie rozładował, podejrzewam że będzie ok...
Tylko teraz inna rzecz mnie zastanawia...
Po otwarciu maski silnika zawsze się wyświetlał ten piktogram na fisie, a teraz zniknął, może poleciał mikrostyk w klapie, ale to dziwne bo zniknął zaraz po przekodowaniu licznika,
Temat do sprawdzenia,
Pozdrawiam,
Matias1