mianowicie chyba nie podaje paliwa do przepustnicy , wtrysk podaje tylko paliwo wtedy gdu pulsacyjnie naciskam pedal gazu

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
ale tps dziala bo po zdjeciu wtyczki reaguje. A rozpylacz nie. patrzylem kontrolka i niema tam pradujaziek pisze:Może sprawdź TPS
mam to rozebrane i sa czarne i biale kable, pompe slychac ze pracuje ale zdejme waz i sprawdze czy podaje. prad na wtyczce jest tylko wtedy gdy pompe slychac jak dziala? bo wtrysk tylko rozpyla paliwo gdy pompuje gazem inaczej gasnieagrala pisze:Tam sa 4 przewody. 2 od wtrysku i 2 od czujnika temperatury.
Jak zdejsmiesz ten plastik od gory to bedzie widac ktore ida do wtryskiwacza a ktore do czujnika (czujnik ma biale przewody o ile pamietam).
Na wtryskiwacz dochodzi +12V gdy dziala pompa plaiwa. Masa na wtyskiwacz podawana jest ze sterownika silnika - nie jest to stala masa tylko impulsy ktorych dlugosc (czas wtrysku) zalezy od obrotow silnika, otwarcia przepustnicy, temperatury silnika i wielu innych czynnikow.
ale jak u kuzyna w rp-ku zdejmuje ta kostke brazowa od przodu to wtrysk dziala slychac go a u mnie nicagrala pisze:Napiecie powinno byc tylko jak pompa pracuje.
Odczytaj kody blyskowe to sie dowiesz co go boli.
Wtrysk zostaw w spokoju.
pompe slychac jak mowilem, prad na wtrysk dochodzi, a teraz zauwazylem urwany kabel od cisnienia oleju w bloku z prawej strony ale to chyba niema nic do zeczy, a kodow nie mam jak zczytac bo mam kontrolke ale bez zasilaniaagrala pisze:Napiecie powinno byc tylko jak pompa pracuje.
Odczytaj kody blyskowe to sie dowiesz co go boli.
Wtrysk zostaw w spokoju.
Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 39 gości