Czujnik parkowania
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Czujnik parkowania
Panowie, proszę o informację, nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi na moje pytanie. Otóż mam awarie czujnika prawego przedniego w moim Golfie VI, według Vin i serwisu mam czujnik: 1 S0 919 275C, pytanie jak zdemontować taki czujnik i czy czujnik z Allegro, o symbolu 1S0 919 275 ( bez literki C) będzie odpowiedni? Z góry dzięki za odpowiedź
Czujnik parkowania
Niusiek bez najmniejszego problemu go zdemontujesz.
Po prostu wepchnij go do środka a od wewnątrz na czucie wypinasz z wtyczki.
Temat przerabiałem w zeszłym tygodniu.
Przy wsadzaniu nowego czujnika uważaj żeby nie podwinęła się gumowa uszczelka tego czujnika. Jak będziesz go mieć fizycznie w rękach będziesz wiedzieć o czym mówię.
A czujnik jak sprawny to będzie ok.
Po prostu wepchnij go do środka a od wewnątrz na czucie wypinasz z wtyczki.
Temat przerabiałem w zeszłym tygodniu.
Przy wsadzaniu nowego czujnika uważaj żeby nie podwinęła się gumowa uszczelka tego czujnika. Jak będziesz go mieć fizycznie w rękach będziesz wiedzieć o czym mówię.
A czujnik jak sprawny to będzie ok.
kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam GTI R i inne mocne sztuki ;)
2016 AUDI RS6 EXHAUST SOUND
Czujnik parkowania
no akurat tak tego nie rób. Po przeciwnej stronie - czyli tam gdzie jest czujnik - podstawa jest zgrzewami przymocowana do zderzaka. Podstawa ma 2 zapinki trzymające czujnik (gdyby ich nie było, to czujnik by po prostu wysunął się na dołkach). Sam widziałem wyrwaną podstawę czujnika, jak ktoś pchał czujnik na siłęluki_s3 pisze:Po prostu wepchnij go do środka a od wewnątrz na czucie wypinasz z wtyczki.
zerknij na drugą fotkę
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
Czujnik parkowania
Ok, dzięki za informację, czujnik mam zgodny z oryginałem, teraz kwestia dostępu do kanału i wymiany
Re: Czujnik parkowania
no widzisz... jedną rękę wsuwasz pod zderzak i łapiesz PDC od 'tyłu' a od frontu drugą ręką wepchniesz bez najmniejszego problemu PDC - wiadomo wszystko z czuciem ale no sorry jakim to trzeba być idiotą żeby wyrwać mocowanie PDC...grg474 pisze:no akurat tak tego nie rób. Po przeciwnej stronie - czyli tam gdzie jest czujnik - podstawa jest zgrzewami przymocowana do zderzaka. Podstawa ma 2 zapinki trzymające czujnik (gdyby ich nie było, to czujnik by po prostu wysunął się na dołkach). Sam widziałem wyrwaną podstawę czujnika, jak ktoś pchał czujnik na siłęluki_s3 pisze:Po prostu wepchnij go do środka a od wewnątrz na czucie wypinasz z wtyczki.
pracy będzie max 3 minuty na jeden PDC (tak ze zderzakiem na samochodzie...)
grg474 proszę nie wprowadzaj kolegi Niusiek w błąd tym zdjęciem z G5 bo G6 ma mocowanie PDC przyklejane na mega mocnej piankowej taśmie a po drugie samo mocowanie PDC ma dużo większą powierzchnię którą wklejasz w zderzakgrg474 pisze:zerknij na drugą fotkę
wiem bo temat przerabiałem w G6 i G6 GTD /dwa różne bumpery/
kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam GTI R i inne mocne sztuki ;)
Czujnik parkowania
luki_s3, uwierz - ludzie biorą porady dosłownie - wepchnij - znaczy że ma pchać Jak napiszesz - jedną ręką pchasz a drugą z drugiej strony zderzaka zabezpieczasz mocowanie - to wtedy tak zrobią.luki_s3 pisze:wiadomo wszystko z czuciem ale no sorry jakim to trzeba być idiotą żeby wyrwać mocowanie PDC...
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć