Centralny zamek z pilota montaż
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam.Posiadam w swoim golfie 1.6 98r wersja Highline zamek centralny otwierany kluczykiem.
Chciałbym otwierać gulfa z pilota . Widziałem na Allegro i innych stronach kluczyki scyzoryki w sunie całe zestawy za OK 100 zł. Czy taki zestaw jest odpowiedni?? Co oprócz kupna takiego zestawu jest potrzebne..
Co trzeba poczynić zeby samochodzik otwierać pilotem??
Chciałbym otwierać gulfa z pilota . Widziałem na Allegro i innych stronach kluczyki scyzoryki w sunie całe zestawy za OK 100 zł. Czy taki zestaw jest odpowiedni?? Co oprócz kupna takiego zestawu jest potrzebne..
Co trzeba poczynić zeby samochodzik otwierać pilotem??
Re: Centralny zamek z pilota montaż
Chcesz kupic scyzoryk 'ala oryginalny' ?
Jesli tak to jest kilka tematów o tym, na pewno musiałbyś swoj kluczyk rozwalic i wyjac z niego pestkę, lecz jesli ja uszkodzisz, to juz jest problem, ja od sievie polece kupic akcesoryjny pilot do kluczyka, osobiscie polece RTX, latwy montaż zasieg bardzo dobry, nie miałem klopotow-cena ok. 60zl z tego co pamiętam;)
Jesli tak to jest kilka tematów o tym, na pewno musiałbyś swoj kluczyk rozwalic i wyjac z niego pestkę, lecz jesli ja uszkodzisz, to juz jest problem, ja od sievie polece kupic akcesoryjny pilot do kluczyka, osobiscie polece RTX, latwy montaż zasieg bardzo dobry, nie miałem klopotow-cena ok. 60zl z tego co pamiętam;)
Chce poprostu otwierać samochód z pilota nie zależy mi na tym czy to bedzie oryginał czy nie
Byle bym mógł otwierać z pilota
Czy z tym etc nie trzeba niczego kodować ??
Byle bym mógł otwierać z pilota
Czy z tym etc nie trzeba niczego kodować ??
- Mavrick
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Kupujesz sterownik, podpinasz i masz centralny z pilota:)...w duzym uproszczeniu:). Nie musisz nic kodowac.
Panowie to w końcu uniwersalny sterownik bedzie działał czy nie bedzie ?? Np sterownik RTX??
-
- Forum Master
- Auto: Bora
- Silnik: ARL
A napisał ci ktoś, że nie będzie? Będzie.siejson pisze:Panowie to w końcu uniwersalny sterownik bedzie działał czy nie bedzie ??
Właśnie napisał w prywatnej wiadomości kolega aligator30 ze jest inna częstotliwość rtx i nie bedzie pasował
A jak go podpiąć ten sterownik?? Zamiast modułu komfortu czy jak??
-
- Forum Master
- Auto: Bora
- Silnik: ARL
Inna częstotliwość czego? Tu masz przykładowy schemat z instrukcją http://www.remotronix.com/images/KE4.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;siejson pisze: ze jest inna częstotliwość rtx i nie bedzie pasował
Re: Centralny zamek z pilota montaż
Sterownik uniwersalny będzie działał jeśli go prawidłowo podłączysz (sterowanie minusem) i będziesz miał do niego pilot dedykowany a nie jakiejś innej firmysiejson pisze:Właśnie napisał w prywatnej wiadomości kolega aligator30 ze jest inna częstotliwość rtx i nie bedzie pasował
Osobiście polecam skoczyć na złom, wyciąć wtyczkę i gniazdo instalacji idącej do drzwi np. pasażera (mniej przewodów). W domu to zlutować kolorami i dolutować do tam przewody od sterownika, w moim było tak...:
czerwony (plus do otwierania/zamykania szyb) = czerwony (sterownik)
brązowy (minus do otwierania/zamykania szyb) = czarny (sterownik)
niebiesko-biały (zamykanie) = biały (zamykanie z pilota)
żółto-zielony (otwieranie) = biało-czarny (otwieranie z pilota)
Należy pamiętać by poprawnie "ustawić" sterownik na sterowanie minusem
Po zlutowaniu i zabezpieczeniu wszystkiego... idziemy do samochodu od strony pasażera (jak w przykładzie). Wyciągamy trójkątny plastik... szukamy instalacji od drzwi. Rozłączamy ją, wpinamy nasz adapter i zakładamy plastik
Teraz najważniejsze czyli test... zamykamy drzwi... wciskamy przycisk zamknij następnie otwórz
Jeśli wszystko działa podklejamy sterownik gdzieś pod schowkiem i gotowe
Kierunki można podłączyć pod przycisk świateł awaryjnych