Alarm - co go wywołuje?

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

talbot
Nowicjusz
Nowicjusz

Alarm - co go wywołuje?

Post autor: talbot » pn maja 22, 2017 08:49

Witam,

Znalazłem w instrukcji taki fragment:

When is the alarm triggered?
The anti-theft alarm system sounds for about 30 seconds and the turn signals flash for up to 5 minutes if the following occurs with respect to the locked vehicle:

In vehicles with an open lock cylinder:
A door unlocked mechanically with the vehicle key bit is opened and the ignition is not switched on within about 15 seconds.

In vehicles with a covered lock cylinder:
A door unlocked mechanically with the vehicle key bit is opened.

Forcbly opening a door.

Forcbly opening the engine hood.

Forcbly opening the rear hatch.

Switching on the ignition with an invalid key.

Disconnecting the vehicle battery.

Wszystko jak najbardziej rozumiem, jednak nie rozumiem pogrubionej części. Mam normalnie zapłon na kluczyk, więc tyczy się mnie pierwsza część. Jednak co to oznacza? Że jeśli otworzę auto i scyzoryk będzie otwarty i nie zapalę go przez 15 sekund to zacznie wyć? ;)

Hubi14
Forum Master
Forum Master

Alarm - co go wywołuje?

Post autor: Hubi14 » pn maja 22, 2017 09:52

raczej chodzi o to, że jak otworzysz auto mechanicznie tj. zamkiem a nie pilotem, to jak w czasie 15 sekund nie uruchomisz zapłonu to alarm się włączy. Możesz sobie to przetestować, otwórz drzwi kluczykiem a nie pilotem i zobacz co się stanie

talbot
Nowicjusz
Nowicjusz

Alarm - co go wywołuje?

Post autor: talbot » wt maja 23, 2017 09:27

Nie mam w drzwiach miejsca na kluczyk :) Poza tym tutaj te słowa są dziwne "with the vehicle key bit is opened"

Poza tym takiego otwarcia tyczy sie pkt "Forcbly opening a door." Czyli włącza się OD RAZU. Nie czeka 15 sek na zapłon.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”