Dobór silniczków szyby do nowego modułu komfortu

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

ciarek15
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: ciarek15 » śr paź 25, 2017 17:29

Witam. W swoim VW Bora 2.3 AGZ z 99r. Zmieniłem sterownik silnika z CAN, oraz licznik full fis z passata (wsad 1j5 920 849). Teraz chcę wstawić moduł komfortu 1C0 bo obecnie mam 1j0 959 799N. Dziś poszedł do mnie 1C0 959 799B podobno z europejskiej Bory. Zamówiłem również tylne silniczki 1C0959812A i 1C0959811A. Czy te będą pasowały ? Z przednimi jest trochę ciężej, wiem że nie mogą pochodzić z anglika. Ale widziałem różne oznaczenia... zaczynają się na 1c1 ale są też 1c4... ma to znaczenie ? Bo widziałem że końcowe literki również się różnią a nie chce kupić nieodpowiednich. Zamierzam zamówić wtyczki i zrobić przejściówke do modułu by nie ciąć wiązki w samochodzie.

Kolejne pytanie to czy pilot do tego modułu jest 3 przyciskowy? Bo zamierzam przy okazji założyć samoczynne otwieranie bagażnika no i czy z tym modułem uda mi się to zrobić. Czytałem już kilka tematów dotyczący potrzebnych elementów więc myślę że z założeniem również sobie poradzę, jedynie chciałbym wiedzieć czy będzie możliwość taka w.moim przypadku.

Ostatnie pytanie dotyczy składanych lusterek. Również zalebiłem się w ten temat i kwestia montażu wydaje się prosta, a jedynie interesuje mnie czy potrzebuje czegos więcej by odblokować tą opcję.

riccardoa
Forum Master
Forum Master
Auto: Bora
Silnik: ARL

Post autor: riccardoa » śr paź 25, 2017 21:35

ciarek15 pisze:Kolejne pytanie to czy pilot do tego modułu jest 3 przyciskowy?
Jest 2 i 3 przyciskowy.
ciarek15 pisze:czy z tym modułem uda mi się to zrobić.
Tak.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”