Problem z centralnym zamkiem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Drodzy forumowicze! Od niedawna jestem posiadaczem "czwóreczki" i wczoraj odłączyłem akumulator na noc, aby wykonać reset. Niestety rano, po podłączeniu aku, okazało się że nie mogę normalnie wejść do samochodu. Zamki nie otwierają się ani poprzez pilot ani poprzez kluczyk od strony kierowcy (od strony pasażera zamek jest zepsuty, gdyż obraca się dokoła). Jedyna droga wejścia to poprzez tylną klapę bagażnika, którą mogę normalnie otworzyć kluczem. Po wsadzeniu klucza do stacyjki i przekręcenia zapłonu zamki w drzwiach otwierają się. Kiedy chcę zamknąć poprzez pilot to jak najbardziej mogę to zrobić. Trwa to może sekundę dłużej tak jakby musiał pomyśleć, ale działa. Otworzyć już niestety nie mogę. Dodam tylko, że przed odłączeniem aku zamki działały poprawnie, przez pilot jak i mechaniczne od strony kierowcy na kluczyk. Nie mogę znaleźć nigdzie rozwiązania, jeśli jest gdzieś problem opisany tylko mi umknął, proszę o cierpliwość i link. Pozdrawiam.
Ciężko mi powiedzieć bo jeżdżę nim od niedawna i nie dostałem żadnej informacji na ten temat, w książce jest instrukcja od zamka i pilota więc wydaje mi się że raczej ori. Jestem umówiony na diagnostykę zobaczymy co komputer pokaże.