Witajcie! Mam dziwny problem z moim Golfem - mk2 GT 1.8 PB + LPG. Jakiś czas temu zaczęło brakować mu prądu przy odpalaniu i w jeździe. Słabsze światła, ospałe wycieraczki i spryskiwacz, przygasanie świateł przy włączonym kierunkowskazie. Wymieniłem akumulator (był już wiekowy) i sądziłem, że to pomoże. Przy okazji został wymieniony kabel masowy i kabel + od aku do rozrusznika, klemy, oraz zregenerowany rozrusznik. Myślałem, że to problem rozwiąże, ale tak się nie stało. W/w rzeczy dalej były obecne, ale zaczynały się (i zaczynają, bo wszytko ciągle trwa) dopiero jakiś czas od odpalenia silnika, nie od razu. Do tego dochodzi wariowanie wskaźników - wskaźnik temperatury, oraz wskaźnik poziomy paliwa są w niższych pozycjach niż powinny być. Gdy zgaszę światła, oba wskaźniki momentalnie idą do właściwego poziomu. Przy włączonych światłach także pompa paliwa niżej brzmi, jakby była bardziej obciążona. Lewy kierunkowskaz (także światła ON) ma nierówne miganie i wydaje dziwny dźwięk. Wskaźniki i migacz są pokazane na filmie ( najpierw włączyłem prawy migacz, potem lewy i światła). I tutaj pytanie do Was - macie jakiś pomysł co to może być? Coś przetarte, brak styku? Ja niestety nie wiem, gdzie szukać
[youtube]
https://www.youtube.com/watch?v=EJa22WU ... e=youtu.be[/youtube]
A przy okazji - jak sprawdzić, czy do silniczka tylnej wycieraczki dochodzi prąd?
Pozdrawiam!