Czujnik temperatury płynu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam, auto nie nagrzewa się bardziej niż 70 stopni. Mechanik podpiął golfa pod komputer i wyskoczył mu błąd czujnika temperatury płynu, ale stwierdził, że nie warto tego wymieniać. Oprócz wcześniej podanego problemu z temperaturą golfik spala mi nawet do 50l/100km na niskich biegach 1-3. Stąd też moje pytanie czy wymiana czujnika temperatury załatwi sprawę czy może też wymienić od razu termostat ze względu na te wysokie spalanie?
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Nie patrz na spalanie chwilowe...tylko na średnie.
Jest sporo tematów odnośnie termostatu i czujnika temperatury...poszukaj i poczytaj co i jak sprawdzić.
Jakoś to uzasadnił? Może nie warto jeździć do mechanika...XeVander pisze:stwierdził, że nie warto tego wymieniać
Jeśli termostat jest sprawny, to po co go wymieniać? No chyba że warto...XeVander pisze:Stąd też moje pytanie czy wymiana czujnika temperatury załatwi sprawę czy może też wymienić od razu termostat ze względu na te wysokie spalanie?
Jest sporo tematów odnośnie termostatu i czujnika temperatury...poszukaj i poczytaj co i jak sprawdzić.
Średnie spalanie w mieście to 10-12l/100km, ale chwilowe dochodzące do 50 nawet jak już się rozgrzeje mnie trochę martwi...Qto pisze:Nie patrz na spalanie chwilowe...tylko na średnie.
Nie po prostu powiedział, że nie będzie tego wymieniał bo się nie opłaca XDQto pisze:Jakoś to uzasadnił? Może nie warto jeździć do mechanika...
- Garrison
- Forum Master
- Auto: Leon 5F Xperience
- Silnik: CZCA
AKL tyle pali. Nie opłaca się wymieniać, bo nie zarobi na tym kokosów - takie jego rozumowanie.
Wymieniał świece, uszczelki pod kolektorem, czyścił przepustnice, odmę i inne takie pierdoły więc nie sądzę, że to było powodem, że nie chciał jej wymieniać. A co do tego spalania to jest takie tylko i wyłącznie dlatego, że jeżdżę jak przysłowiowy dziadek, bo jakbym jechał normalnie to nawet nie chce wiedzieć ile by paliło...Garrison pisze:AKL tyle pali. Nie opłaca się wymieniać, bo nie zarobi na tym kokosów - takie jego rozumowanie.