Rodzaje liczników, dokodowywanie klucza
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
podłącz VCDS i sprawdź numer seryjny licznika to wszystko się wyjaśni ale szczerze wątpię się da
można ,można dopasować immo,nie ma problemu.doggie pisze:modelach do 2006 nie działa licznik z roku 2007 wzwyż tzn nie można zgrać immo
- doggie
- V.I.P.
Re: Rodzaje liczników, dokodowywanie klucza
no to ciekawostka że po modelu 2007 bez problemu się da w tdi, uchyl rąbka tajemnicy bo na forum piątki w takim razie wszyscy są w błędzie, że niby czym? - comanderem?edzio pisze: można ,można dopasować immo,nie ma problemu.
no na pewno nie comanderem,uwierz że idzie robiłem ,po kradzierzy był bez licznika marzec 2006 ,a włożyłem licznik z końca roku 2007,bo akurat taki miałem,nie ma problemu ,czy starszy ,czy nowszy licznik są zamienne.
hej jak zaakodować/zaadoptować licznik 2007, właśnie stoje przed takowym problemem ? licznik 1K0920874B ? kto pomoże ?
- doggie
- V.I.P.
też chciałbym zobaczyć że ktoś w prosty sposób adoptuje te zegary, ja miałem na szczęście bo miałem zegary z 2005 i auto z 2005 więc trwało to 5 minut
Prosty czy nie prosty, sposoby są, a więc jest ktoś z kablem do micronasa kto mógłby pomóc ?!
ale przecież procedura jest taka sama,czy to 2005,czy 2008.Robi się to vcds.Niech ktoś wyjaśni w czym jest różnica,bo nie bardzo wiem o czym mowa ,że niby po 2006 się nie da?????????? robiłem takie i takie i idzie dokładnie tak samo.Problem to jest ze zmianą przebiegu w nowszym liczniku,jak nie masz sprzętu,bo byle czym nie zrobisz ,bo albo km.pozostaną te same ,albo zgon licznika,a jak uwalisz licznik to marne szanse na naprawę.doggie pisze:ja miałem na szczęście bo miałem zegary z 2005 i auto z 2005 więc trwało to 5 minut
5 min to trochę mało czasu ,nie uda się ze zględu na zwłokę czasową.
mam wszystko co potrzeba.nomade pisze:a więc jest ktoś z kablem do micronasa kto mógłby pomóc ?!
- doggie
- V.I.P.
edzio, wiele ludzi wymieniało liczniki na forum golfa piątki ale ty jesteś ewenementem, ponieważ twierdzisz że zegary z 2008 do TDI z MFA wymienia się tak samo jak z rocznika np. 2004-05 i adoptuje się tak samo
No przeież jak bym nie robił to bym nie pisał.Daj może jakiś link do tego forum golfa5 ,gdzie jest coś na ten temat,chętnie zerknę.
Chyba ,że chodzi ci o taką wymianę ,że zgrywsz commanderem eprom z jednego do drugiego licznika??
Chyba ,że chodzi ci o taką wymianę ,że zgrywsz commanderem eprom z jednego do drugiego licznika??
- doggie
- V.I.P.
tematów jak pamietam jest wiele, pierwszy lepszy z brzegu jaki znalazlemedzio pisze: chodzi ci o taką wymianę ,że zgrywsz commanderem eprom z jednego do drugiego licznika??
http://www.auto-conrad.pl/Forum/phpBB-3 ... &hilit=fis" onclick="window.open(this.href);return false;
- doggie
- V.I.P.
zerknij tutaj http://www.auto-conrad.pl/Forum/phpBB-3 ... 1&start=15" onclick="window.open(this.href);return false;edzio pisze: Daj może jakiś link do tego forum golfa5 ,gdzie jest coś na ten temat,chętnie zerknę.
czyli modelowo masz golfa albo 2007 albo 2008 - ludzie - VW w zależności od roku zmienia model w lipcu lub sierpniu - czyli jeśli w modelowym 2007 jest licznik nowszej generacji to również może być w aucie z września 2006 a jeśli dopiero w roku 2007 weszła nowa generacja to auto modelowe 2008 będzie to miało (rok modelu masz w VIN)danielo926 pisze:Mam golfa z 2007 roku
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5