Manualne włączanie alarmu z pilota ew.klaksonu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- G0 Karcio
- ..::VWGolfExclusiveEdition::..
- Auto: Był: Volkswagen Golf IV GTI TDI Exclusive
Aktualnie: Brak
W planie: Volkswagen Golf IV VR6 2.8 może 3.2 - Silnik: AHF
[vimeo][/vimeo]Dla zainteresowanych...do kluczyka trzeba dolutować rezystor SMD oznaczenie 102 (1000ohm = 1kohm) oraz mikro-włącznik.
Kluczyki, które będą pasowały na zamianę elektroniki jako, że działają na częstotliwości 434MHz i są 3-przyciskowe to:
1J0959753DA
1J0959753AH
1J0959753DL
Kluczyki, które będą pasowały na zamianę elektroniki jako, że działają na częstotliwości 434MHz i są 3-przyciskowe to:
1J0959753DA
1J0959753AH
1J0959753DL
Ostatnio zmieniony sob kwie 08, 2017 11:29 przez G0 Karcio, łącznie zmieniany 2 razy.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
G0 Karcio, jak już masz wszystkie info, to może wrzuć foto elektroniki z wlutowanym rezystorem i mikro? - tak żeby już wszystko było w tym temacie
- G0 Karcio
Minęło ok.11 miesięcy od założenia tematu, co począć...ważne, że powróciłem do niego. Wrzucam zdjęcia elektroniki, z lewej strony płytka kluczyka z funkcją Panic 1J0959753DC 315MHz (4 przyciskowy) i z prawej strony płytka kluczyka 1J0959753AH 434MHz (3 przyciskowy).
Mikrowłącznik przelutować z czerwonego pola (lewej strony) w miejsce niebieskiego pola (prawej strony) oraz rezystor SMD o oznaczeniu 102.
A tutaj już po przeszczepie. Za przelutowanie elementów dziekuję koledze hayperekpo ponieważ nie miałem lutownicy, która by to ogarnęła.
Mikrowłącznik przelutować z czerwonego pola (lewej strony) w miejsce niebieskiego pola (prawej strony) oraz rezystor SMD o oznaczeniu 102.
A tutaj już po przeszczepie. Za przelutowanie elementów dziekuję koledze hayperekpo ponieważ nie miałem lutownicy, która by to ogarnęła.
Ostatnio zmieniony wt gru 05, 2017 23:38 przez G0 Karcio, łącznie zmieniany 1 raz.
- G0 Karcio
Koledzy...pozostało mi przełożenie grota ze starego do nowego kluczyka, i albo to zrobić według tego filmiku
https://youtu.be/4fnpyhcxyog" onclick="window.open(this.href);return false; tyle, że nie mam takiego ustrojstwa albo poprzez odkręcenie śrubki, która jest pod znaczkiem VW, no ale jak odkleiłem znaczek to chyba już nie będzie się trzymał bo jednak mi odpadł a po dwa taki znaczek ma minimalne ślady grzebania przy nim podczas jego odklejania. Poza tym, transponder musze wymieniać jeśli byl od scyzoryka 315MHz? Jeśli tak to na jaki i gdzie można coś takiego kupić? Dodam, że scyzoryk będzie współpracował z licznikiem FF CAN SE Immo3. Więc pozostaje otwarcie chyba kluczyka poprzrz pdkręcenie i zniszczenie znaczka VW.
Jeśli uwikłam się z tymi dwoma problemami to chyba będę mógł swój nowy licznik wsadzić dlatego proszę o rady.
https://youtu.be/4fnpyhcxyog" onclick="window.open(this.href);return false; tyle, że nie mam takiego ustrojstwa albo poprzez odkręcenie śrubki, która jest pod znaczkiem VW, no ale jak odkleiłem znaczek to chyba już nie będzie się trzymał bo jednak mi odpadł a po dwa taki znaczek ma minimalne ślady grzebania przy nim podczas jego odklejania. Poza tym, transponder musze wymieniać jeśli byl od scyzoryka 315MHz? Jeśli tak to na jaki i gdzie można coś takiego kupić? Dodam, że scyzoryk będzie współpracował z licznikiem FF CAN SE Immo3. Więc pozostaje otwarcie chyba kluczyka poprzrz pdkręcenie i zniszczenie znaczka VW.
Jeśli uwikłam się z tymi dwoma problemami to chyba będę mógł swój nowy licznik wsadzić dlatego proszę o rady.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
ja używam małego gwoździa...kluczyk dla ułatwienia wkręcam w imadłoG0 Karcio pisze: tyle, że nie mam takiego ustrojstwa
Transponder będzie trzeba wymienić bo pewnie działał z licznikiem immo3 - a te koduje się tylko raz. Na alle znajdziesz...crypto 48
- G0 Karcio
Qto, dzięki kolego . W sumie nie musze kombinować z gwoździkami bo i tak muszę kluczyk rozkręcić w celu wymiany transpondera. Tylko zniszczy mi się znaczek VW .
- G0 Karcio
Qto, ori znaczek VW do scyzoryka na getem 17.40zł . Zdzierstwo w biały dzień. Numer 3B0837891 09Z.