sterownik AirBag uszkodzony przez VAG
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Re: sterownik AirBag uszkodzony przez VAG
ok, już wymontowany i przygotowany do naprawy.
przy okazji zobaczyłem, że śruby były już odkręcane, czyli coś się już działo:(
przy okazji zobaczyłem, że śruby były już odkręcane, czyli coś się już działo:(
pozdrawiam
Mariusz
Mariusz
tak, odszczekuję - trzeba wgrać cały nowy wsad pamięci a nie tylko wykasować crash data
Krzycho, black new beetle 2.0i apk>aqy '99
www.newbeetle.pl
www.newbeetle.pl
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
- ale ja nie pisałem, że reset crash data pomoże. Cały czas piszę przecież, że trzeba wymienić wsad. Po prostu zaintrygowało mnie słowo "reseter" co kojarzy mi się z kasowaniem crash data - i chciałem wypytać i upewnić się co i jak.g4mario pisze:jak napisał Lipek81 reset coś pomoże?
wszystkim dziękuję za pomoc, sterownik wymontowałem oddałem do majstra, który przekazał do fachowca. nowy program wgrany, poduchy nie swieca.
pozdrawiam
Mariusz
Mariusz
Witam jakies namiary na tego goscia? Czy potem mozna bezpiecznie sie laczyc z poduchami?
Robiłem to w Warszawie,
jak patrzyłem w necie, to jest kilka firm zajmujacych sie tym tematem (np: w Poznaniu), wysyłasz uszkodzony, dostajesz zregenerowany.
co do laczenia sie, ja juz nie probuje:), bo znowu 100pln peknie:). te sterowniki sa bardzo podatne na uszkodzenie za pomoca kiepskich programów diagnostycznych.
jak patrzyłem w necie, to jest kilka firm zajmujacych sie tym tematem (np: w Poznaniu), wysyłasz uszkodzony, dostajesz zregenerowany.
co do laczenia sie, ja juz nie probuje:), bo znowu 100pln peknie:). te sterowniki sa bardzo podatne na uszkodzenie za pomoca kiepskich programów diagnostycznych.
pozdrawiam
Mariusz
Mariusz
błędy w tych sterownikach (6Q0) kasować można programem VDC lub VDCSg4mario pisze:te sterowniki sa bardzo podatne na uszkodzenie za pomoca kiepskich programów diagnostycznych.
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
witam wszystkim. mam ten sam problem co kolega ELITOTUS . otoz po podlaczeniu vag coma 311. i wejsciu w airbag kotrolka sie zapalila i juz nie zgasla. blad to65535. rozkladam rece niewiem czy mam wwymienic sterownik na nowy czy da sie jakims innym programem??pomozcie jakby ktos mogl mi opisac jasno od czego zaczac.?
Witam wszystkich dołączę się do tematu ,posiadam taki sam sterownik z wadliwej serii 6Q0909605A,i moje pytanie jest takie ,ktoś na forum pisał o zamienniku o numerze 1C0909605A mam taki sterownik do kupienia i nie wiem czy będzie dobry.Auto to Golf 4 1.9 2000r silnik AHL -4 poduszki na pokładzie.
podłącze się do tematu, to samo co w/w koledzy;/
mój moduł to: 6Q0 909 605 A
kod programu: 12338
dealer nr: 1317
i błąd 65535
Czy gdzieś w okolicy Śląska regenerują takie sprzęty?? Czy ktoś posiada jakieś namiary na kogoś kto sprawni to naprawi i poduchy będą spełniały swoje zadanie?
Dodam że samochód to BORA ale zapewne jest to to samo co w mk4.
No i jak koledzy wyżej pisali czy zamiana na sterownik 1c0 pomoże, i po zamianie będzie wszystko ok i czy trzeba coś adaptować przy zamianie.
w warsztacie typowo co zajmuje się AirBag w mojej okolicy powiedzieli mi że, nowy sterownik + robocizna to 350zł. Dokładnie nie wiem na czym naprawa ma polegać czy tylko na wgraniu nowego softu czy też jeszcze jakaś adaptacja go w samochodzie. Koleś wtedy daje gwarancje poprawności działania urządzenia.
z góry dzięki za pomoc.
mój moduł to: 6Q0 909 605 A
kod programu: 12338
dealer nr: 1317
i błąd 65535
Czy gdzieś w okolicy Śląska regenerują takie sprzęty?? Czy ktoś posiada jakieś namiary na kogoś kto sprawni to naprawi i poduchy będą spełniały swoje zadanie?
Dodam że samochód to BORA ale zapewne jest to to samo co w mk4.
No i jak koledzy wyżej pisali czy zamiana na sterownik 1c0 pomoże, i po zamianie będzie wszystko ok i czy trzeba coś adaptować przy zamianie.
w warsztacie typowo co zajmuje się AirBag w mojej okolicy powiedzieli mi że, nowy sterownik + robocizna to 350zł. Dokładnie nie wiem na czym naprawa ma polegać czy tylko na wgraniu nowego softu czy też jeszcze jakaś adaptacja go w samochodzie. Koleś wtedy daje gwarancje poprawności działania urządzenia.
z góry dzięki za pomoc.
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Czasem przy wymianie na inny sterownik pojawiaja sie bledy 1221 oraz 1222 - najlepiej wymieniac sterownik wraz z czujnikami zderzen bocznych gdzie zestaw pochodzi z jednego auta.
Sterownik z bledem 65535 mozna naprawic i bedzie on dzialal poprawnie.
viewtopic.php?f=140&t=508670" onclick="window.open(this.href);return false;
Wiecej informacji na PW
Sterownik z bledem 65535 mozna naprawic i bedzie on dzialal poprawnie.
viewtopic.php?f=140&t=508670" onclick="window.open(this.href);return false;
Wiecej informacji na PW
podłączam się do tematu, nr sterownika tak jak wyżej ale auto to polo 6n2 GTi czy ktoś na śląsku jest w stanie to naprawić??
Było: Fiat 126p(93r), Golf III 1.9 CL TD(94r), GOLF II 1.3 CL(88r), Golf III 1.6 GL(97r), Audi A3 1.9 TDi(98r), MK3 GTi 20 Jahre(96r) jest Golf MK4 TDi 110PS(01r)
Moje Mk4: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=514492
Kupię dekory w drewnie do mk4/Bora, potrzebuję - rączki od str. pasażera, rączki od str. kierowcy(elektr.szyby x4)
Moje Mk4: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=514492
Kupię dekory w drewnie do mk4/Bora, potrzebuję - rączki od str. pasażera, rączki od str. kierowcy(elektr.szyby x4)
Kolego możesz napisać w jaki sposób naprawiłeś sterownik po 2 godzinach w aucie???.