Nie widzę sensu kombinowania z przekaźnikami i mam wrażenie że tutaj ktoś na siłę chce je wcisnąć

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam.Może zle napisałem ,dopiero co klepnąłem na allegro i zapytałem może troche za wcześnie bo w środe mają być a w piątek montuje.........ale cenna uwaga bo jeśli chodzi o podpięcie pod akum to pierwszy raz słysze jak dostane i zamontuje to dam znać-jak z tym podłączeniem jest naprawde.........niestety tylko na cztery diody bo pod spodem mam przeciwmgielne i na pięć nie wejdzie.........a tak wogóle to czy ktoś może mi napisać czy ten mój zakup będzie cieszył oko,czy bedą coś warte?skaktus pisze:Lampy Philipsa mają automatyczny starter, który wykrywa pracę alternatora na podstawie skoku napięcie z około 12V na około 14V. Nie trzeba się nigdzie wpinać w skrzynkę, jedynie podpiąć się pod akumulator. Jak by tego było mało, przewody mają odpowiednie "oczka" które idealnie pasują na śruby klem. Wszystko jest w instrukcji, lenistwo jednak wygrało...doggie pisze:
gdzie to wyczytałeś?
Wszystko jest w tym tym temacie. Nie spodziewaj się że za 50 czy to 100 zł kupisz dobre lampy. Minimalna cena to od około 200 do 500 zł i to też trzeba wiedzieć co brać, ale jak wspomniałem - wszystko jest w temacie.witam zamierzem zakupic swiatła do jazdy dziennej poprzez allegro.czym kierowac sie w wyborze takich swiatem i na co zwrócic szczególna uwage
he he, może masz takie wrażenieskaktus pisze: mam wrażenie że tutaj ktoś na siłę chce je wcisnąć
sklejku pisze: nie trzeba zadnych przekaznikow przelacznikow itp szmelcu zadnego,
Zastanawiam się jak mogłeś razem połączyć plus i minus i to jeszcze działa...sklejku pisze: podpiete tylko na 2 przewodach (czerwony czarny zmostkowane ze soba)
dobrze że napisałeś chyba, jeśli tak jest to pokaż mi przepis prawnyskaktus pisze:Co do pozycji to może tak byćPrawo po nowelizacji chyba w 2009 roku, upraszczając montaż, zezwala na świecenie dziennych z postojami przednimi / tylnymi. Mają gasnąć po włączeniu mijania
absolutnie nie, w załączniku Nr 6 powyższego RMI wyraźnie jest napisane że ilość postojówek ma wynosić 2, po dołożeniu dziennych robi się 4, nie ma zapisu o dokładaniu dziennych, za takie rzeczy zatrzymuje się dowód rejestracyjnymogą świecić wraz z światłami postojowymi
Kolega myli rodzaje świateł.doggie pisze:wyraźnie jest napisane że ilość postojówek ma wynosić 2, po dołożeniu dziennych robi się 4,
pokaż mi taki zapis w przepisachczy woli właściciela.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 42 gości