elektryczne szyby
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
elektryczne szyby
Witam mam golfa IV i mam szyby na korbkę, czy jest możliwość założenia do nich silniczków i podłączenia i będzie to działało czy trzeba zmieniać cały mechanizm szyby? będę wdzięczny za odpowiedz
Sprzedam kostkę stacyjki, czujnik prędkości do MK4 - priv
elektryczne szyby
duchu123 jak chcesz jak ori to trzeba trochę duperelek dorzucić, a jak chcesz założyć uniwersalne podnośniki to odezwij się do kolegi truckman, On u siebie wrzucał uniwersalne
. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
elektryczne szyby
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=192820" onclick="window.open(this.href);return false; - tu masz ori instalacje...trochę roboty jest
Re: elektryczne szyby
tak wiem tu jest sporo opisane i się gubię w tym a ja myślałęm nad tym by kupić boczki i silniczki i założyć czy coś jeszcze musze kupić czy to straczy ???Qto pisze:http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=192820 - tu masz ori instalacje...trochę roboty jest
dopiero póżniej z czasem bende myśleć to co dalej jest opisane tam
lektryczny zamek chyba mam nie mam z pilota ale po przekręceniu kluczyka zamyka mi się od strony pasażera też mam 3d o takie tam chodzi???? zamki???
Sprzedam kostkę stacyjki, czujnik prędkości do MK4 - priv
- dominiks1980
- Ma gadane
Re: elektryczne szyby
duchu123 ja kupiłem oryginalne silniki, boczek kierowcy, przełączniki zamykania/otwierania szyb kierowcy z uchwytem, klamkę pasażera z przełącznikiem otwierania/zamykania szyb.
Z silnika wyciągnąłem elektronikę, i przy użyciu przekaźnika z tej elektroniki wykonałem zmianę polaryzacji silnika. Opis tego przekaźnika znajdziesz na necie.
Przerobiłem przełącznik otwierania/zamykania szyb od kierowcy tak żeby działał jedno stopniowo, są tam po 2 gumki, ja usunąłem jedną.
U pasażera podmieniłem klamkę z przełącznikiem a gałkę do regulacji lusterka schowałem pod tapicerkę.
Wszystko zrobiłem tak że jest sterowane masą.
Potem trochę szpachli i czarnego lakieru mat na przełącznik otwierania szyb u kierowcy bo usunąłem ryglowanie drzwi tak że zostały tylko przełączniki otwierania/zamykania szyb.
Uploaded with ImageShack.us
Z silnika wyciągnąłem elektronikę, i przy użyciu przekaźnika z tej elektroniki wykonałem zmianę polaryzacji silnika. Opis tego przekaźnika znajdziesz na necie.
Przerobiłem przełącznik otwierania/zamykania szyb od kierowcy tak żeby działał jedno stopniowo, są tam po 2 gumki, ja usunąłem jedną.
U pasażera podmieniłem klamkę z przełącznikiem a gałkę do regulacji lusterka schowałem pod tapicerkę.
Wszystko zrobiłem tak że jest sterowane masą.
Potem trochę szpachli i czarnego lakieru mat na przełącznik otwierania szyb u kierowcy bo usunąłem ryglowanie drzwi tak że zostały tylko przełączniki otwierania/zamykania szyb.
Uploaded with ImageShack.us