Panowie!
Potrzebuję szybkiej rady: do sterownika klimatyzacji 357 919 506 A w moim niedawno zakupionym Golfie mk3 (1.9TDI) dostało się prawdopodobnie trochę wody przez co zaczął szwankować. Jedyną radą wg elektryka jest wymiana. Znalazłem w sklepie nowy. Ten sam numer części, ale inny opis styków.
Taki mam obecnie(tylko madei in Hungary):
Uploaded with ImageShack.us
A taki mogę dostać ze sklepu:
Uploaded with ImageShack.us
Pytanie jest takie, czy mogę go założyć, bo nie chciałbym niczego sobie zepsuć?
sterownik klimatyzacji (przełącznik) 357 919 506 A
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Paweł Marek
- V.I.P.
Jest ok. Ciekawe ile kosztuje w sklepie, bo na allegro pełno tego poniżej stówki. Zresztą nie zaszkodzi go rozebrać, mnie się udało po zalaniu naprawić poprzez czyszczenie styków trzech przekaźników które są w środku i przezwojenie cewki jednego z tych przekaźników. .
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Re: sterownik klimatyzacji (przełącznik) 357 919 506 A
75 zł, nowy z gwarancja (Kraków, Ogrodowa 1).
Mój po przeczyszczeniu raz działał raz nie.
A skąd te różnice w oznaczeniu styków? Na pewno niczego nie zepsuje podłączając nowy?
Mój po przeczyszczeniu raz działał raz nie.
A skąd te różnice w oznaczeniu styków? Na pewno niczego nie zepsuje podłączając nowy?
- Paweł Marek
- V.I.P.
Nie zepsujesz, po prostu ten ze sklepu jest jakąś podrabianą rozszerzoną wersją pasującą również za inne podobne sterowniki. A tych oznaczeń dotąd nie rozgryzłem co znaczą, nie miałem potrzeby. Wtyczka po lewej zasila wentylatory, ta po prawej jest od czujników klimy, dodatkowego czujnika temperatury itp. Jak kupisz napisz co za firma to robi bo nie sądzę żeby to był oryginał VW
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Tak wygląda sterownik kupiony przeze mnie, nie wiem co to za firma, bo nie zauważyłem żadnej info na nim:
A tak moje wtyki:
Wszystko śmiga. Jak widać na zdjęciach wtyki nie mają wszystkich styków. Czwarty dodatkowy bolec w sterowniku na wyjściu zasilającym wentylatory nie przeszkadza, bo chowa się we wtyku.
Zakupu dokonałem w :
QuCars - Hurtownia Motoryzacyjna
Ogrodowa 1/1, 31-155 Kraków
12 394 60 48 – 79 868 72 99 – 79 229 36 77 (Tel. kom.)
link do sklepu na googlach
Spoko obsługa, zanim kupiłem sprzedawca wyszedł ze mną, żeby sprawdzić czy wszystko jest OK. Polecam
A tak moje wtyki:
Wszystko śmiga. Jak widać na zdjęciach wtyki nie mają wszystkich styków. Czwarty dodatkowy bolec w sterowniku na wyjściu zasilającym wentylatory nie przeszkadza, bo chowa się we wtyku.
Zakupu dokonałem w :
QuCars - Hurtownia Motoryzacyjna
Ogrodowa 1/1, 31-155 Kraków
12 394 60 48 – 79 868 72 99 – 79 229 36 77 (Tel. kom.)
link do sklepu na googlach
Spoko obsługa, zanim kupiłem sprzedawca wyszedł ze mną, żeby sprawdzić czy wszystko jest OK. Polecam