Rozrusznik milczy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Rozrusznik milczy
Próba uruchomienia samochodu wygląda tak że po przekręceniu kluczyka rozrusznik milczy ,kontrolki przygasają i słychać jednorazowe tyknięcie z rozrusznika lub automatu.
Akumulator sprawdzałem i jest w pożo.
Automat czy kostka stacyjki a może stacyjka ?
Akumulator sprawdzałem i jest w pożo.
Automat czy kostka stacyjki a może stacyjka ?
W Dzisiejszych Czasach Śpiewa Się O Tym,
O Czym Nie Warto Mówić.
O Czym Nie Warto Mówić.
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
[MK3] Rozrusznik milczy
Jeśli jest dojście do nakrętek M8 na automacie rozrusznika - zewrzyj Kolego jedną z drugą; jeśli rozrusznik ruszy to Kolega ma do wymiany automat rozrusznika czyli elektromagnes włączający czy też włącznik elektromagnetyczny.
Natomiast gdy rozrusznik w tej próbie nie rusza - najmniejszą usterką są zuzyte szczotki w rozruszniku lub coś z uzwojeniami.
Stacyjka czy też kostka stacyjki są O.K. bo słychać ten charakterystyczny stuk oraz jest przygasanie kontrolek - coś prądu więc bierze!
Natomiast gdy rozrusznik w tej próbie nie rusza - najmniejszą usterką są zuzyte szczotki w rozruszniku lub coś z uzwojeniami.
Stacyjka czy też kostka stacyjki są O.K. bo słychać ten charakterystyczny stuk oraz jest przygasanie kontrolek - coś prądu więc bierze!
[MK3] Rozrusznik milczy
Mam zewrzeć te dwie nakrętki ?Zico63b pisze:Jeśli jest dojście do nakrętek M8 na automacie rozrusznika - zewrzyj Kolego jedną z drugą; jeśli rozrusznik ruszy to Kolega ma do wymiany automat rozrusznika czyli elektromagnes włączający czy też włącznik elektromagnetyczny.
Golfik padł mi za miastem na działce i mam problem bo najbliższy mechanik jest 20 km stąd ,boję się odpalać na popych jest jakaś metoda na odpalenie na krótko żeby nie holować ?
O Czym Nie Warto Mówić.
O Czym Nie Warto Mówić.
[MK3] Rozrusznik milczy
Tak, te.Mam zewrzeć te dwie nakrętki ?
A jak sprawdzałeś? Ile ma lat?Akumulator sprawdzałem i jest w pożo.
[MK3] Rozrusznik milczy
mam centre w wieku 4 lat bezobsługowa oczko świeci na zielono ,przeczyściłem styki i wczesniej nie było problemu z odpalaniem więc bakteria ma się dobrze
O Czym Nie Warto Mówić.
O Czym Nie Warto Mówić.
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
[MK3] Rozrusznik milczy
Metoda jest tylko w wypadku marnego akumulatora: kable rozruchowe.
W przypadku rozrusznika tylko odpalenie z rozrusznika lub dla kierowców z OGROMNĄ WPRAWĄ odpalenie z górki na 3-cim lub 2-gim biegu. Ale dla Diesli nie polecane mimo wprawy.
W przypadku rozrusznika tylko odpalenie z rozrusznika lub dla kierowców z OGROMNĄ WPRAWĄ odpalenie z górki na 3-cim lub 2-gim biegu. Ale dla Diesli nie polecane mimo wprawy.
Nic bardziej mylnego: to tylko cela w której jest "oczko" ma się (może) dobrze, a pozostałe, kto ich pilnuje? Tak więc więcej dystansu do nowinekmiroo23 pisze:mam centre w wieku 4 lat bezobsługowa oczko świeci na zielono (...) więc bateria ma się dobrze
Re: Rozrusznik milczy
Dzisiaj przy próbie odpalenia zadymiło się z kolumny kierownicy i piszczy przekaznik świec żarowych
O Czym Nie Warto Mówić.
O Czym Nie Warto Mówić.
Rozrusznik milczy
Próbowałem normalnie kluczykiem bez kombinacji ,po przekręceniu kluczyka zapaliły się kontrolki zadymiło się z kolumny kierownicy i zaczął piszczec przekaznik ten od świec żarowych ,piszcy za każdym razem kiedy przekręcam kluczyk i zapalają się kontrolki
O Czym Nie Warto Mówić.
O Czym Nie Warto Mówić.
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Rozrusznik milczy
Odepnij cienki przewód na rozruszniku, ten ze stacyjki. Grube przewody są przykręcone jak zwykle? Możliwe że to automat jest wadliwy.
Rozrusznik milczy
Padł akumulator .auto odpaliło na kablach rozruchowych.
O Czym Nie Warto Mówić.
O Czym Nie Warto Mówić.