CENTRALNY wielki rebus

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

kamilzch
Nowicjusz
Nowicjusz

CENTRALNY wielki rebus

Post autor: kamilzch » pt sie 27, 2010 15:58

Witam. Mam problem ze swoim golfem. Mianowicie centralka nie otwiera. Problem w tym ze jak przekręcę kluczyk w zamku to wszystkie rygielki ida do góry i wygląda jakby było otwarte ale nie jest i tak wszystkie drzwi. Od środka jak szarpie za klamkę tez się nie otwierają. Wie ktoś co to może być?? Bo przecież nie będę przez okno cały czas wskakiwał....

Awatar użytkownika
Zico63b
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy

CENTRALNY wielki rebus

Post autor: Zico63b » pt sie 27, 2010 16:13

Wygląda mi to na małe ciśnienie powietrza; chyba warto by zdjąć wężyk z pompki i dmuchnąć tam ustami oraz zassać tak samo, co będzie. Sprawdzić też, zatrzymując wylot pompki palcem, czy wytwarza ciśnienie/podciśnienie. Możliwa jest nieszczelność na złączach lub w miejscach zginania wężyka w wejściu w drzwi.
Rygielki sterowane są elektrycznie z pompki, stąd ich ruch nie odpowiada całkiem dokładnie pracy blokad.

kamilzch
Nowicjusz
Nowicjusz

CENTRALNY wielki rebus

Post autor: kamilzch » pt sie 27, 2010 16:25

Sprawa wygląda tak. Zdjąłem ten wężyk podciśnienie wytwarza eleganckie aż zasysa palec natomiast ciśnienie jest lipne w ogóle go nie czuć na palcu. Jak dmuchałem płucami to siły mi tylko starczyło na otwarcie przednich drzwi pasażera. Czyli jak pompka do wymiany?? Nie ma różnicy czy wyciągnę ja z 3 drzwiowego??

Tamto pytanie było głupie i nieprzemyślane....
Ostatnio zmieniony pt sie 27, 2010 17:03 przez kamilzch, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Zico63b
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy

CENTRALNY wielki rebus

Post autor: Zico63b » pt sie 27, 2010 16:34

Pompka jest w bagażniku, poniżej tylnej prawej lampy, w obudowie-pudełeczku ze styropianu. Dokładnie to poniżej wlewu paliwa. Oczywiście, dostęp od bagażnika!
Ostatnio zmieniony pt sie 27, 2010 21:54 przez Zico63b, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

CENTRALNY wielki rebus

Post autor: Paweł Marek » pt sie 27, 2010 21:34

http://volkswagen.msk.ru/forum/index.ph ... opic=48159" onclick="window.open(this.href);return false;

trochę fotek na wypadek chęci podjęcia próby naprawy .

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

kamilzch
Nowicjusz
Nowicjusz

CENTRALNY wielki rebus

Post autor: kamilzch » sob sie 28, 2010 13:15

Kurde pany nie mam już pomysłów. Pompka zmieniona a dalej to samo. Niby powinienem drzwi kierowcy nawet bez centralki otworzyć kluczykiem. A tak sie dzieje tylko jak klemę od aku odłączę, inaczej nie ma opcji....

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”