Zasięg pilota od centralnego
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Użytkownik
Witam. Jak poprawić zasięg pilota od centralnego zamka? Wymieniłem baterie w pilocie na nowe a i tak musze podejść do samej szyby żeby otworzyć/zamknąć samochód.
krzysiek9o ale mówisz o pilocie fabrycznym czy dokładanym?
Jeśli o fabrycznym to pod osłoną lewego przedniego słupka powinieneś mieć kabelek, który robi za antenę od modułu komfortu..
Sprawdź czy ktoś kiedyś go nie zwinął / uciął itp..
Jeśli o dokładanym to też gdzieś przy centralce będziesz miał kabelek-antenę..
Dobrze jest w miarę możliwości umieszczać ten kabelek z dala od innych urządzeń, bo powodują one zakłócenia..
Jeśli o fabrycznym to pod osłoną lewego przedniego słupka powinieneś mieć kabelek, który robi za antenę od modułu komfortu..
Sprawdź czy ktoś kiedyś go nie zwinął / uciął itp..
Jeśli o dokładanym to też gdzieś przy centralce będziesz miał kabelek-antenę..
Dobrze jest w miarę możliwości umieszczać ten kabelek z dala od innych urządzeń, bo powodują one zakłócenia..
. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .
-
- Użytkownik
chodzi o fabryczny pilot. Zaraz zejdę do auta i zobacze tą antenę. Dzięki za poradę.
- macbu
- Użytkownik
- Kontakt:
przyłóż pilota go głowy i gwarantuje że zasięg sie zwiększy... sprawdzone... - byc może chodzi o wysokość daj znac czy zadzialało...
Macbu
-
- Użytkownik
Z tym przykładaniem pilota do głowy słyszałem już i kiedyś patrzyłem czy działa i rzeczywiście, hehe