Mam następujący problem, a mianowicie nie mam ogrzewania tylnej szyby, kombinowałem, mierzyłem i wiem następujące rzeczy:
1. Po podłaczeniu drugiego akumulatora dwoma przewodami szyba grzeje i w kilka minut jest bez lodu.
2. Po zmierzeniu napięcia na konektorach na szybie mam okolo 9,5V to stanowczo za mało.
3. Do włącznika w kabinie dochodzi 11,8V i wychodzi tyle samo, więc jego awarię lub zaśniedziałe styki można wykluczyć.
4.Przewody w klapie sprawne i sprawdzone, połączenia są na małych kostakch bo klapa była już wymieniana, przed i za kostką napięcia są takie same.
Na 99% wiem, że to wina zbyt niskiego napięcia. Nie wiem tylko jak te kable tam lecą!. Niby z włącznika wychodzą dwa przewody czarno-żółty i zielono-szary, ale do klapy nie dochodzi zaden z nich. Zasilanie jest na czarnym i jednym z brązowych. Nie wiem czy przewody z włącznika mają biegnąć bezpośrednio do klapy ?. czy może przez jakieś urządzenia typu styczniki czy przekażniki ?? Prosze o pomoc w rozwiązaniu mojego niby małego problemu, a denerwującego zwłaczasza przy aurze jaka jest teraz za oknem

Autko do dokładnie Golf II poj.1.3kat, rok 87.
Pozdrawiam Patryk