wskaznik temperatury
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
wskaznik temperatury
witam koledzy mam golfa 3 1.9 tdi i taki problem a mianowicie wskażnik ktory jest w samochodzie przy obrotomierzu nie pokazuje mi temperatury płynu w chłodnicy czy ktos moze powiedeziec co jest do wymiany ? nie wiem czy terostat jest walniety czy jakis czujnik?? gdy jade wogole sie nie poruszy a z tego co wiem powinien wskazywac 90 stopni prosze o poradę.
MAGIK2021
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
wskaznik temperatury
MAGIK2021, wymiana czujnika temperatury płynu chłodzącego nr oryginału357919501 A
1.zaczynamy od osłony
2.odkręcamy korek ze zbiorniczka wyrównawczego
3.wypinamy wtyczkę z czujnika,oraz płaskim śrubokrętem ściągamy zawleczkę zabezpieczającą( w dóŁ) patrz foto powyżej
4.wyciągamy czujnik(ze szczególną ostrożnością na jego uszczelkę-może nam spasc na dół),można podłożyć sobie jakieś naczynie bo wyleci trochę płynu ok 1 l
5.wkładamy nowy czujnik zakładamy zawleczkę,wpinamy wtykę dolewamy płynu chłodzącego do pośredniej pozycji max/min,zakręcamy korek ze zbiorniczka i odpalamy auto zagrzewąjac go do temp roboczej 90 st,po sprawdzeniu czy nie ma wycieków i ostygnieciu motoru,zakładamy oslone i patrzymy na zbiorniczek wyrówwnawczy w celu uzupełnienia płynu(jesli zajdzie taka potrzeba)
1.zaczynamy od osłony
2.odkręcamy korek ze zbiorniczka wyrównawczego
3.wypinamy wtyczkę z czujnika,oraz płaskim śrubokrętem ściągamy zawleczkę zabezpieczającą( w dóŁ) patrz foto powyżej
4.wyciągamy czujnik(ze szczególną ostrożnością na jego uszczelkę-może nam spasc na dół),można podłożyć sobie jakieś naczynie bo wyleci trochę płynu ok 1 l
5.wkładamy nowy czujnik zakładamy zawleczkę,wpinamy wtykę dolewamy płynu chłodzącego do pośredniej pozycji max/min,zakręcamy korek ze zbiorniczka i odpalamy auto zagrzewąjac go do temp roboczej 90 st,po sprawdzeniu czy nie ma wycieków i ostygnieciu motoru,zakładamy oslone i patrzymy na zbiorniczek wyrówwnawczy w celu uzupełnienia płynu(jesli zajdzie taka potrzeba)
wskaznik temperatury
mam problem, wymieniałem ostatnio czujnik temp... wyciągnąłem gnojka- czarny z żółtą kropą, do sklepu z nim a tam facet sprzedał mi cały zielony twierdząc, że są one zamienne- czy to prawda??? bo po zamontowaniu kompletnie nic mi nie pokazuje (temperatury)
No chyba, że czujnik temperatury też trzeba adaptować??
No chyba, że czujnik temperatury też trzeba adaptować??
prędkość jest Bogiem, szybkość nałogiem, muza zabawą a motor podstawą...
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
wskaznik temperatury
kulbiks, temat o MK3 a pewnie pytasz o MK4 ?? Zdejmij wtyczkę z czujnika i piny 1 oraz 3 połącz rezystorem ok 200 Ohm...i zobacz czy wskaźnik na zegarach ruszy...