Witam wszystkich. Mam problem z moim golfikiem poniewaz nie moge odpowiednio ustawic zapłonu. Wymieniałem cały aparat u mechanika i po załozeniu samochód był okropnie słaby a skrzynie ma z przełozeniem na moc wiec bylem bardo zdziwiony i ustawiłem go i działa bez zarzutów lecz po tym ustawieniu samochód je bardzo duzo benzyny albo gazu.. Moze ktos z was wie jak odpowiednio ustawic ten zapłon
Po odkreceniu tego aparatu ukazał mi sie dosyc dziwny widok:
Okropnie tu ciekło wiec zrobiłem uszczelke..
Jesli ktos z was wie jak dokładnie ustawic ten zapłon porsze o instrukcje.
Golf II 1.3 na gaźniku. Jak ustawic zapłon
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Ostatnio zmieniony ndz sty 02, 2011 19:28 przez dawidek2102, łącznie zmieniany 1 raz.
- Johnatan
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Re: Golf II 1.3 na gaźniku. Jak ustawic zapłon
Zapłon ustawia sie na lampie.
http://adven-vksh.ru/14f20" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Nowicjusz
Wiem ze na lampie.. Ale lapmy nie bede kupował a mechanik zajebiscie mi ustawił na lampie . Tak bylo dobrze ze golf ledwo sie ciągną. Jakies inne metody moze znacie??:D Moze jakos domowym sposobem lampe zrobic czy cos??:D
Ogladnalem na ytb filmik jak ustawic na lampe zaplon i wywnioskowalem ze chodzi o to ze jak lampa mruga to ma sie zgadzac punkt na kole zamachowym. Ja nie mam punktu na kole zamachowym, ale za to mam na kolku dolnego walu i teraz mam rozumiec ze gdy lampa mrugnie to sie to naciecie na kolku ma zgadzac z punktem "Z"(nie "O")?
I wazne przy jakich obrotach?
A i przewod tzw impulsowy zakladam na kabel od pierwszego tloka?
A jak ma sie punkt na kolku do "Z" przy wiekszych obrotach?
I gdzie przecyztalem na forum ze musze odlaczyc przeword podcisnieniowy od tego grzybka na aparacie zaplonowym, ale w sumie on jest caly czas odczepiony odkad mam lpg zalozony wiec o co chodzi?
Prosze o pomoc i odpowiedz na te moje 5 pytan
I wazne przy jakich obrotach?
A i przewod tzw impulsowy zakladam na kabel od pierwszego tloka?
A jak ma sie punkt na kolku do "Z" przy wiekszych obrotach?
I gdzie przecyztalem na forum ze musze odlaczyc przeword podcisnieniowy od tego grzybka na aparacie zaplonowym, ale w sumie on jest caly czas odczepiony odkad mam lpg zalozony wiec o co chodzi?
Prosze o pomoc i odpowiedz na te moje 5 pytan
Założyłeś temat z problemem swojego auta i ktoś Ci pomógł? Czuj się zobowiązany napisać co było przyczyną problemu i w jaki sposób go rozwiązałeś!
Przy obrotach 950 +/- 100, na kole zamachowym znak być musi, przewód impulsowy od lampy na pierwszy przewód WN od paska rozrządu, przewód ma być odłączony od przyśpieszacza i zaślepiony, wartość kontrolna 4 do 8* przed ZZ, wartość regulacyjna 6 +/- 1* przed ZZ (ZZ = GMP = oba zawory na pierwszym cylindrze są zamknięte/ na kole zamachowym widać znak "0" na przeciw znaku ustawczego, tego trójkącika)
Hubi14, super dzięki za pomoc, jeszcze byś powiedział jak się zachowuje punkt na dolnym kole podczas większych obrotów? bo gdzies wyczytalem za jakos "faluje", "ucieka", co to znaczy?
Założyłeś temat z problemem swojego auta i ktoś Ci pomógł? Czuj się zobowiązany napisać co było przyczyną problemu i w jaki sposób go rozwiązałeś!