Oświetlenie bagażnika problem :/
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Jak w temacie :/
nie zalancza mi sie światełko w bagażniku :/ a mianowicie po otwarciu klapy światło nie świeci :/ ostatnio jak były mrozy to zadziałało juz myślałem ze moze sie naprawiło cos jednak po kilku dniach znowu nie dzialalo az do tej pory :/ żaróweczka sprawna na pewno .
nie zalancza mi sie światełko w bagażniku :/ a mianowicie po otwarciu klapy światło nie świeci :/ ostatnio jak były mrozy to zadziałało juz myślałem ze moze sie naprawiło cos jednak po kilku dniach znowu nie dzialalo az do tej pory :/ żaróweczka sprawna na pewno .
- Lukasz_mk2
- Forum Master
problem pewnie leży we włączniku który w mk4 znajduje się chyba w zamku klapy, ale poczekaj jeszcze na inne wskazówki
Re: Oświetlenie bagażnika problem :/
grzebałem przy tym dzis no ale nic tam nie widze kostka kabel i to wszystko :/wiec napisalem do was , ehh niewiem moze ktoś sie z tym jeszcze borykal ? jakieś wskazówkidomcioo16 pisze:Masz to samo co u mnie : ). ja kupiłem poprostu coś takiego : http://allegro.pl/zamek-tylnej-klapy-go ... 16316.html" onclick="window.open(this.href);return false; i wszystko zaczeło działac ... Podejrzewam że u Ciebie jest to samo. A jeśli chodzi o cene to ja dałem 60 zł z wysyłką za ori zamek : )
- martinezz123
- DZIADZIA
- Kontakt:
koledzy dobrze ci piszą ten włącznik w zamku sie skończył , można go reanimować ale starcza raczej na krótko więc proponuje wymianę całego zamka ryglującego . pamietaj że taki zamek ryglujący inny jest do kombi i inny do hb
vw golf IV 1.9 tdi MARTINEZZ
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
yhym no nic moze cos z niego jakos jeszcze wydusze, pasowalo by go rozebrac i zobaczyc co tam nie gra ewentualnie zakupic nowy chyba
- martinezz123
- DZIADZIA
- Kontakt:
z rozebraniem może byc trochę problemów , ja musiałem rozlutować plastikowe nóżki na których się trzymał a potem szlifiereczką przyszlifować tyle miejsca żeby dało się go wyciągnąć w środku w czujniku masz 3 ścieżki i blaszkę która po nich chodzi i z czasem je zbiera do zera , trzeba tam coś na lutować albo na sztukować od nowa . mi udało się go naprawić i działał z 3 miesiące po prawnie potem zaczynał juz szwankować i po około 5 miesiącach wyzionął ducha znowu pewnie zwinął te blaszki które na lutowałem , w tym czasie kupiłem już nowy oryginalny , zaznaczę że jeżeli ktoś ma kombi to pasuje od passata p&p i nie wiedzieć dlaczego o0d passata jest tańszy o 30-40 zł .
vw golf IV 1.9 tdi MARTINEZZ
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
spoko spoko no z wyciągnięciem to kiepski dostęp i tak jak mowisz wiec gdy zauważyłem ze z niego chleba juz nie bedzie to dalem osobna lampke zamocowana w kokpit bagażnika z ręcznym włącznikiem i powiem wam ze swieci owiele lepiej niz te org. podswietlania dzieki za odpowiedzi wszystkim
Ja zregenerowałem u siebie. Chodzi już od roku. Fakt faktem nie obeszło się bez flexy, wiertarki i wkrętów. Gdybym drugi raz miał to robić wolałbym kupić nowy
Było o tym już parę razy, mam ten sam problem u siebie, szperałem na forum i wychodzi że to mikrowłącznik / mikrostyk poleciał, zamówiłem z alegro wersje uszczelnianą http://allegro.pl/mikrostyk-mikroprzela ... 34874.html" onclick="window.open(this.href);return false; , zamek trzeba wyjąć żeby go wymienić, są porady na forum, ja się wkrótce zabiorę za wymianę tego, jakieś wolne popoludnie i można grzebać, pozdr
Ascon, przecież koledzy mówią o zamku tylnej klapy , nawet masz zamieszczone zdjęcia .A ty o mikrowyłączniku zamka drzwi . Dołączmy jeszcze zamek maski A będzie to porada "" łoszen goł"" 3x1Ascon pisze:Było o tym już parę razy, mam ten sam problem u siebie
Zawsze może być Ciut Ciut więcej!!!
Miałem równeż padnięty ten miniwłącznik(mikrowłącznik jak kto woli) i zgodnie z poradami z forum rozebrałem zamek,bez szlifierki itd. tylko śróbokręt i odrobine fizyki.Wybór jest prosty albo zakup nowego zamka albo wymiana miniwłącznika ,wybrałem tą drugą a użyłem miniwłącznika takiego jak na stronie którą podał kolega wyżej z alledrogo ,dokładnie nie tego głównego z aukcji ale 4-ty od góry na zdjęciu na dole strony jako inne przedmioty sprzedawcy.Tak więc link kolegi nie był do końca nie trafiony, mała kombinacja i da się go zaadoptować.
Wie może ktoś gdzie podłączyć ten trzeci kabelek bo żeby lamka dzałała to wystarczy dwa zetknąć i pozostawiłem go wolnym no i po co on jest ?
Wie może ktoś gdzie podłączyć ten trzeci kabelek bo żeby lamka dzałała to wystarczy dwa zetknąć i pozostawiłem go wolnym no i po co on jest ?
gatokane,gatokane pisze:dokładnie nie tego głównego z aukcji ale 4-ty od góry na zdjęciu na dole strony jako inne przedmioty sprzedawcy.
Zawsze może być Ciut Ciut więcej!!!
Rafał 21, taki wsadziłem do siebie. Tylko, że musiałem trochę tę blaszkę upitolić