Golf IV 1.4 16v Brak kontrolek i nie odpala
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam mam taki problem. Postawilem samochód w garażu i było wszystko ok. Na drugi dzień przekręcam stacyjke i nie ma na tablicy ani jednej kontrolki i auto nie odpala.radio nawiewi inne działają ale kontrolek brak i nie odpala auto comoże być nie tak? Proszę o pomoc.
- martinezz123
- DZIADZIA
- Kontakt:
w pierwszej kolejności bezpieczniki , ale ja obstawiam kostkę stacyjki tylko dziwne że jednego dnia działało a drugiego nie a nikt nic nie ruszał
vw golf IV 1.9 tdi MARTINEZZ
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
Bezpieczniki jeden po drugim wyciagałem i dobre są.. kostka stacyjki ..dobrałem się do niej na dwuch obwodach jest prąd a na jednym nie..
najczęściej pęka mechanizm stacyjki - pęka wiosełko przekręcające kostkę - jeśli chcesz się upewnić - należałoby odkręcić stacyjkę, wykręcić kostkę stacyjki , założyć spowrotem stacyjkę, zostawić kluczyk w stacyjce a przekręcić śrubokrętem kostkę, jeśli okaże się że wszystko działa tak jak trzeba pozostaje kupić inną używkę stacyjkę, przełożyć bebechy (żeby kluczyka nie wymieniać)martinezz123 pisze:ale ja obstawiam kostkę stacyjki tylko dziwne że jednego dnia działało a drugiego nie a nikt nic nie rusza
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
Rozwiązałem problem. Po sprawdzeniu stacyjki , kostki... zabrałem sie dogłębne sprawdzenie puszki bezpieczników. I okazało się, że pod bezpiecznikiem nr. 11 nie było prądu kabelek dostał wilgoci i troszke zaśniedziały był. wyjełem go oczyściłem i włożyłem. Działa:) i po problemie głupi kabelek od bezpieczników okazał się problemem... dzieki za pomoc.
- martinezz123
- DZIADZIA
- Kontakt:
a więc jak pisałem bezpieczniki albo stacyjka
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
Witam nie zakladam nowego tematu bo mam podobny problem. jezdzilem caly dzien i bylo ok. ale po koryms razie zgasilem auto i po jakis 15 min chcialem odpalic. po wlozeniu kluczyka i przekreceniu nie zaswiecily sie kontrolki, po kilku prubach przekrecania kluczyka zalaczaly sie na chwilke ale nie swiecily mocno tylko lekko, kiedy swiecily juz lekko i probowalem otworzyc okno elektr lub szyber , wlaczyc swiatla to gasly kontrolki i nic sie nie dzaialo. cala elekrtyka nie dzialala. podjechal do mnie kupmel i wziol na hol, wrzucilem 2 i odpalil. dojechalem do domu (ok 20 km) i go zgasilem. po zgaszeniu dalej nie chce odpali. podlaczylem akumulator na noc do ladowania i zobacze jutro na naladowanym. jesli jednak to nie to to czy moze byc to stacyjka?? PS. moj golfik to III 1.8 wersja gt 90KM (zagazowany)
- martinezz123
- DZIADZIA
- Kontakt:
kolego objaw taki jak na padniętą kostkę stacyjki mi to wyglada
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
- Waqa
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Wookash wiesz ze palenie na pycha to nie był najlepszy pomysł. Mogłeś narobić sobie większego bigosu .
- martinezz123
- DZIADZIA
- Kontakt:
Re: Golf IV 1.4 16v Brak kontrolek i nie odpala
Waqa pisze:Wookash wiesz ze palenie na pycha to nie był najlepszy pomysł. Mogłeś narobić sobie większego bigosu .
nie jest aż takie awaryjne w benzyniaku , jeżeli sie to umiejętnie zrobi , co innego w dieslu
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
Witam,
Mam podobny problem z Golfem IV 1.9 TDI. Po przekręceniu kluczyka nie zapalają się żadne ikonki. Po kilkunastu/kilkudziesięciu próbach ikonki się zapalają i samochód zapala. Gaśnie natychmiast po wrzuceniu biegu wstecznego. Zapaliła się także ikonka poduszek.
z góry dziękuję za pomoc.
Mam podobny problem z Golfem IV 1.9 TDI. Po przekręceniu kluczyka nie zapalają się żadne ikonki. Po kilkunastu/kilkudziesięciu próbach ikonki się zapalają i samochód zapala. Gaśnie natychmiast po wrzuceniu biegu wstecznego. Zapaliła się także ikonka poduszek.
z góry dziękuję za pomoc.
Witam ponownie. zapomnialem napisac co bylo nie tak z moim autkiem odrazu po naprawie, ale jak mowią lepiej pozno niz wcale. kostka stacyjki byla ok, kupilem wymienilem i to samo. Wpadl kolezka swoim autkiem i podmienilem akumulator i problem znikl. Odpalil odrazu,kupilem nowy i wszystko ok.
-
- Nowicjusz
Golf IV 1.4 16v
Witam mam bardzo podobny problem mianowicie 2 dni stało auto nie jeżdżone i dziś nie odpala przy zapłonie kontrolki się zapalają działa radio światła centralny zamek itp bezpieczniki sprawdziłem wszystkie ok. Bo na forum pisaliście że w ogóle sie diody nie zaświecały jak uważacie że to może być kostka stacyjki ?
Witam mam bardzo podobny problem mianowicie 2 dni stało auto nie jeżdżone i dziś nie odpala przy zapłonie kontrolki się zapalają działa radio światła centralny zamek itp bezpieczniki sprawdziłem wszystkie ok. Bo na forum pisaliście że w ogóle sie diody nie zaświecały jak uważacie że to może być kostka stacyjki ?