Witam mam pytanko jestem na etapie swapu wtrysku z kjeta na Digi 1.wytargalem juz cala wiazke ktora wyglada tak sa to jakby dwie wiazki jedna duza i pelno wtryczek a druga pod kompa oby dwie mialy wyleciec czy wytargalem jedna za duzo??
a tu zdjecie wiazki silnika pg+ digi1 wydaje sie mniejsza. czy cos z tego bedzie i jak to urzezbic teraz.
Ta instalacje od KR masz wyciagnieta calo i to dobrze A ta od dig 1 tylko powpinac w skrzynke i odpalac Pytanie ta od KR ma kostki nowego typu te co odpinales od skrzynki bezpiecznikowej bo na zdieciu slabo widac
Swap instalacji z grupy VAG .
Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32
Generalnie to nie widzialem roznicy. tylko np od wycieraczek jest inna kostka. a przy skrzynce nie mam pojecia musze zerknac. a jest jakas duza roznica?
Oj jest jezeli od KR masz stare kostki do skrzynki to wiazki od dig1 nie podlaczysz do skrzynki bo widze ze digi masz kostki nowy typ
Swap instalacji z grupy VAG .
Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32
Może jakiś g60-holik byl by tak mily i na oko powiedzial ktora kostka jest od czego ))
tu mam propozycje dolotu? czy to wypali?
tutaj zdjecie bajzlu
tutaj zdjecie switchy od pg z wolnych podpiete ale drugi switch trzeba jeszcze jakos podpiac jakis pomysl?
różnica kostek wycieraczek
pomysl na przedluzenie przewodow palilowych ?;)
Czy tu ma przyjsc krociec od pg? z czujnikiem temp i tym drugim ?
Z czego to kabel ?;/
no i kostki kostki kostki jak ktos cos wie to pisac