Światła DRL podłączenie przekaźnika Golf 4
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Witam. Zakupiłem światła do jazdy dziennej z przekaźnikiem. Światła są już zamontowane w kratkach, zostaje tylko podłączenie do instalacji Golfa 4.
Ze świateł wychodzi dwa przewody czarny i czerwony, jak to podłączyć pod przekaźnik i który to jest kabel "+" po stacyjce.
Załączam schemat przekaźnika
Ze świateł wychodzi dwa przewody czarny i czerwony, jak to podłączyć pod przekaźnik i który to jest kabel "+" po stacyjce.
Załączam schemat przekaźnika
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
pod skrzynką przekaźników masz żółte złącze...to jest plus po stacyjcemireczek_81 pisze:który to jest kabel "+" po stacyjce
-
- Nowicjusz
Qto a jak tam puścić kable spod maski? i czy "+" po załączeniu świateł mijania mam podłączyć do plusa w akumulatorze?
- Qto
- _
- Kontakt:
nie...musisz z wtyczki lampy, na aku przecież jest cały czas plus a nie jak się światłą zapali...kabel puścisz nad pedałem sprzęgła - tam idą oryginalne wiązki...a jak trochę poszukasz na forum to możesz znaleźć ciekawsze opcje podłączeniamireczek_81 pisze:"+" po załączeniu świateł mijania mam podłączyć do plusa w akumulatorze?
-
- Nowicjusz
czyli ("+" po załączeniu świateł mijania) ze schematu mam podłączyć do plus świateł mijania w instalacji?
- Qto
- _
- Kontakt:
dokładnie...wtedy zapalanie świateł mijania spowoduje rozłączenie obwodu świateł DRL (swoją drogą poczytaj na google co to jest - bo nie jest to nic dobrego)mireczek_81 pisze:czyli "+" po załączeniu świateł mijania mam podłączyć do plus świateł mijania?
-
- Nowicjusz
- guziolek
- Forum Master
- Kontakt:
Re: Światła DRL podłączenie przekaźnika Golf 4
Mógłbyś rozwinąć to stwierdzenie "nic dobrego"? Zaciekawiło mnie trochę.Qto pisze:dokładnie...wtedy zapalanie świateł mijania spowoduje rozłączenie obwodu świateł DRL (swoją drogą poczytaj na google co to jest - bo nie jest to nic dobrego)mireczek_81 pisze:czyli "+" po załączeniu świateł mijania mam podłączyć do plus świateł mijania?
Jeśli chodzi o zimowe palenie, to ja u siebie nie zauważyłem różnicy z obciążeniem rzędy kilku W na te dzienne świeczki i bez nich , może jak aku będzie kupa to zauważę Choć z drugiej strony niektórzy zalecają wzbudzenie aku przy dużym mrozie poprzez krótkie mignięcie światłami przed odpaleniem, ponoć przedłuża to jego żywotność, ale może to tylko takie zabobony.
Co do tematu, to są wątki jak przeprowadzić instalację do kabiny, gdzie podłączyć żeby zapalało się przed odpaleniem => + po stacyjce - czyli przepisowo (samo ulepiłem fotoporadę krótką), a gdzie żeby dopiero po odpaleniu => alternator. Musisz poszukać, bo mi się nie chce