Witam!
Mam w mojej Borze problem z lusterkami i radio. Co do lusterek to bardzo często same się przestawiają, tzn. po tym jak wsiadam do samochodu po tym jak stoi on na parkingu czy gdzieś to lusterka są przestawione, przeważnie lewe. Samochód prowadzę tylko ja więc nikt mi ich nie przestawia. Dzieje się tak w różnych miejscach, w których zostawiam samochód więc eliminuje to podejrzenie, że przestawia mi je ktoś "uprzejmy". Jeśli zaś chodzi o radio to dzieją się z nim dziwne rzeczy. Normalnie na początku jak kupiłem samochód (2 lata temu) było tak ustawione, że po przekręceniu zapłonu włączało się a po wyjęciu kluczyka ze stacyjki wyłączało. Teraz natomiast czasami nie chce się wg włączyć, ani po włączeniu zapłonu ani włącznikiem. Przeważnie pomaga na to zgaszenie silnika i ponowne uruchomienie auta. Czasami też nie chce się wyłączyć nawet po wyjęciu kluczyka ze stacyjki albo po jego włączeniu samo się włącza - próbuje je wtedy wyłączyć wyłącznikiem ale przeważnie to nie pomaga. Raz zdarzyło się tak, że musiałem zdjąć klemę z akumulatora żeby je wyłączyć. Co może być przyczyną tych problemów albo może przyczyna jest jedna? Bardzo proszę o odpowiedź i wskazówki ja sobie z tym poradzić.
Pozdro!
Problem z lusterkami i radio
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Forum Master
jakie to radyjko? co do lusterek sprawdziłbym przycisk sterujący ewentualnie go wymienił. A w każdym położeniu było próbowane?
Tak w każdym, nie ma znaczenia w jakim je zostawię. Co do radia to jest oryginalne VW ale nie wiem czy BETA czy GAMA. Nie pisze na nim a samochód jest z Włoch i nie kumam nic z papierów. Ma zmieniarkę w bagażniku na 6CD. Nie ma sterowania z kierownicy ani pilota przy kierownicy.
a fotele masz elektrycznie regulowane z pamięcią? (myślę o lusterkach)
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5