Problem z regulacją lamp

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

silspaw
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Problem z regulacją lamp

Post autor: silspaw » pt cze 24, 2011 14:14

Witam.Miałem niedawno stłuczke i musiałem kupić nową lampę na szrocie.I tu pojawił się problem. W lampie którą kupiłem była wpinka z uciętymi 3 kablami do regulacji świateł: żółta, niebiesko-czerwona i brązowo-niebieska. Ja u siebie mam wtykę dwupinową z kablami koloru czarnego i brązowego. które kable połączyć ażeby regulacja działąła. Z góry dzięki i pozdro

sil....

Awatar użytkownika
wicio1984
Nowicjusz
Nowicjusz

Problem z regulacją lamp

Post autor: wicio1984 » pt cze 24, 2011 16:01

Hmm.. Pierwsze słyszę o 2-pinowym silniczku. Patrząc się w schematy elektryczne jest tylko 3-pinowe. Ja bym proponował przełożyć cały silniczek do regulacji (o ile jest cały i nie popękany). Ja miałem pęknięta obudowa silniczka i na szrocie kupiłem cały ale nie działający za 10zł więc wymieniłem bebechy, i wszystko gra. Podaj jaki masz model i jakieś foto to może coś wymyślimy.Obrazek

Niech mi ktoś pomoże. Golf MK3 1,4Lpg

silspaw
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Problem z regulacją lamp

Post autor: silspaw » pt cze 24, 2011 16:04

1,8 AAM 75 KM '92 rok. Postaram się o foty i postaram się przełożyć cały silniczek. Potem napiszę jak wyszło. Na razie dzięki .Pozdrawiam

sil....

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Problem z regulacją lamp

Post autor: Paweł Marek » pt cze 24, 2011 18:39

silniczek ma 3 piny, nie widze mozliwości żeby działał mając dwa, popatrz dokładnie

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
wicio1984
Nowicjusz
Nowicjusz

Problem z regulacją lamp

Post autor: wicio1984 » pt cze 24, 2011 20:48

Dokładnie. Ale mając jakieś foto można więcej coś powiedzieć. Może było tam coś kombinowane czyli samoróbka. Ps. nie nawiedzę jak ktoś ucina przewody przy wtyczkach zamiast odpinać, potem mogą być problemy.

Niech mi ktoś pomoże. Golf MK3 1,4Lpg

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”