Domykanie szyb z kluczyka
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam jestem posiadaczem mk4 2 litry benzyna 99r(4 szyby w prądzie)Chcialbym sie dowiedziec czy mozna a jesli tak to w jaki sposob podłaczyc czy uruchomic funkcje domykania szyb z kluczyka.Posiadam moduł komfortu o nr J0959799AH.Kluczyk jest typu scyzoryk nadminie ze podczas otwierania lub zamykania normalnie zamkiem w drzwiach szyby domykaja sie lub przy otwieraniu otwierają sie.Byłem u elektryka ale cos nie bardzo mu to szło i rozłozył rece dlatego szukam pomocy u Was
Vw the best!!!
Re: Domykanie szyb z kluczyka
wpisz w szukajce MOTORDIAG COMFORT MANAGER i poczytaj , wydaje mi się , że powinien obsługiwać twój moduł
Tzn mój elektryk robił mi tym czeskim programem i prawdopodobnie wychodziło mu ze nie mam tej opcji. Nie wiem może nie bardzo wiedział jak to zrobić.
Vw the best!!!
- RA_FEEL_IT!
- Administrator
- Auto: Passat B5 FL 1.8T
- Silnik: AWT
Rozumiem że moduł masz podmieniony? Domykanie szyb dostępne było od rocznika 2001.
- Poczytaj jeszcze tutaj: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=94351" onclick="window.open(this.href);return false;
- Manual ze zdjęciami http://forums.tdiclub.com/showthread.php?t=161339" onclick="window.open(this.href);return false;
- Poczytaj jeszcze tutaj: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=94351" onclick="window.open(this.href);return false;
- Manual ze zdjęciami http://forums.tdiclub.com/showthread.php?t=161339" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie moduł mam oryginalny taki jak był. Miałem kiedyś inną czwórkę i podłączyłem z allegro moduł z kluczykami scyzorykami chyba to była jakaś chińszyzna i działało
Vw the best!!!
dj_2008, żaden problem zrobić domykanie w twoim module - tylko nie tym programem co koledzy wskazują - potrzebny laptop z portem rs232 + kabel viakena KKL na rs232 + płyta bootująca z programem vdc
Przy okazji - pogadaj z thomas1919 to powie ci jak zrobić żeby tylne szyby zamykały sie jednym kliknięciem przycisku szyb - tak samo jak przednie (to też tym kablem i programem)
Przy okazji - pogadaj z thomas1919 to powie ci jak zrobić żeby tylne szyby zamykały sie jednym kliknięciem przycisku szyb - tak samo jak przednie (to też tym kablem i programem)
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
dj_2008, na forum passata jest link i opis, szukajta a znajdzieta...
Mam identyczny moduł komfortu i jak wloze kluczyk i przekrece by otworzyc i przytrzymam chwile to sie wszystkie szyby otwieraja, w druga strone juz niestety nie dziala i w zamku kierowcy tez nie dziala. Da się to zrobić vag-comem tylko trzeba wiedzieć co i w którym miejscu przeprogramować, tego się właśnie próbuję dowiedzieć
Mam identyczny moduł komfortu i jak wloze kluczyk i przekrece by otworzyc i przytrzymam chwile to sie wszystkie szyby otwieraja, w druga strone juz niestety nie dziala i w zamku kierowcy tez nie dziala. Da się to zrobić vag-comem tylko trzeba wiedzieć co i w którym miejscu przeprogramować, tego się właśnie próbuję dowiedzieć
Mac Abra, mechaniczne domykanie kluczykiem działa bez przekodowywania - jeśli ci nie działa to coś nie tak u ciebie w tym aucie
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć