Niedziałająca szyba kierowcy w upały

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
slikker
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: slikker » pn lip 18, 2011 12:18

witam,
mam golfa mk3 1.8 1993r. wersja trzydrzwiowa, elektryczne lusterka szyby i szyberdach
wczoraj drugi raz mi się zdarzyło, że w gorący dzień nie otwierała się szyba kierowcy, było słychać tylko takie cyknięcia,
zdjąłęm obudowę drzwi, wszystko dobrze podlączone. Szyba zaczęła działać po około 1,5h jazdy na trasie. Poprzednim razem zaczęła działać pod wieczór tego samego dnia. Czy to ma związek z upałami? Jakiś czujnik do wymiany?

Chyba warto dodać parę rzeczy:
wymieniałem mechanizm szyby kierowcy ( z przekładaniem starego silniczka)
szyba pasażera czasem się zacina przy zamykaniu i piszczy przy otwieraniu
wymieniałem kompletny szyberdach ( była połamana prowadnica), teraz czasem się nie odsuwa do końca lub nie domyka, tak jakby nie miał siły i trzeba mu pomóc ręką

pomyślałem, że to może mieć jakiś związek

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pn lip 18, 2011 23:44

szyber do tego nic niema, a że nie działa w upały - podejrzewam że jest jakiś zimny lut na płytce modułu, albo jak u mnie niedawno pęknieta jedna z diodek które w nim są. Nie można oczywiście wykluczyć że gdzieś na połączeniach nie styka w wiązce do drzwi najcześciej się łamie jakiś kabelek. Najprościej byłoby zdobyć moduł na podmianę - inaczej trochę w ciemno musisz szukać.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”