Witam,
mam uszkodzony prawy reflektor w moim MK4 - dokładniej rozbitą szybkę i przez deszcz brak farby we wnętrzu lampy. Chcę wymienić reflektor na VALEO - moje pytanie czy posiadając reflektor z Halogenem muszę zakupić również reflektor z halogenem ? czy mogę kupić reflektor bez a wnętrzności przełożyć do nowo zakupionego ? czy muszę koniecznie kupić wersję z halogenem ?
z góry dziękuję za informację,
Pozdrawiam
Lukash PvP
Uszkodzony prawy reflektor VALEO
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
nie, ważne żebyś kupił VALEO. Jak kupisz bez halogena to odkręcasz zaślepkę na trzech śrubkach i wkręcasz soczewkę.lukashpvp pisze:czy muszę koniecznie kupić wersję z halogenem ?
Jak kupisz HELLA to niestety nie uda się taki motyw...także kupujesz VALEO i nie ma problemów, nie istotne czy kupisz bez czy z halogenem
- sebatm
- Grupa Tomaszowska
Pamietaj tylko jeszcze zeby przelozyc wiazke z potluczonej lampy, jezeli kupisz wersje bez halogenu. Aha i najlepiej jest przymierzyc lampe przed zakupem czy kolor odblysnika jest taki sam, zdarzaja sie rozne odcienie, poza tym czynniki atmosferyczne tez maja na wszystko wplyw, tak wiec przed zakupem sprawdz takie rzeczy, rzeby nie bylo rozczarowania ze lampy nie sa identyczne, wiem z wlasnego doswiadczenia niestety.
Skoro wnętrze jest zjechane od wilgoci i wody to soczewka będzie również zjechana i nie do użytku a dokładnie jej lustro. Do tego trzeba nowy reflektor rozebrać, Valeo nie da się rozebrać bo klej nie puszcza, więc tutaj są kolejne koszty tj rozbicie klosza, kupno nowego klosza, klej, czyszczenie... Lepiej kupić odrazu odpowiedni reflektor i mieć to z głowy.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
a w jakim celu ??skaktus pisze:Do tego trzeba nowy reflektor rozebrać