Czujnik poziomu oleju
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Czujnik poziomu oleju
Witam ! W moim golfie pomimo, że poziom oleju spadał poniżej miarki nie zapalała się kontrolka, żarówka jest bo sprawdzałem vagiem. Wymienilem czujnik sprawdziłem kable i teraz wyświetla mi się napis "OIL SENSOR WORKSHOP" ; Co więcej sprawdzałem, czy w przypadku za niskiego poziomu będzie sygnalizował i nic. Wydałemt ylko pieniądze na nowy czujnik a kontrolka jak się nie paliła tak dalej nie sygnalizuje. Macie jakieś propozycje?? Już nie wiem co robić, a nie chcę zatrzeć mojej gofliny kiedyś w trasie.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Czujnik poziomu oleju
zakładamy że czujnik jest sprawny...sprawdź czy...
...na kabelku żółto/czarnym, pin 1 jest napięcie
...na kabelku brązowym, pin 2 jest masa
...kabelek brązowo/niebieski, pin 3 ma przejście z pinem 18 zielonej wtyczki licznika
...dla pewności podaj też kodowanie licznika
...na kabelku żółto/czarnym, pin 1 jest napięcie
...na kabelku brązowym, pin 2 jest masa
...kabelek brązowo/niebieski, pin 3 ma przejście z pinem 18 zielonej wtyczki licznika
...dla pewności podaj też kodowanie licznika
Czujnik poziomu oleju
jaka żarówka?kowal0131 pisze:żarówka jest bo sprawdzałem vagiem.
teraz to wymieniłeś dobry na uszkodzony ,bo go licznik nie widzi.Chyba ,że źle odczytałeś komunikat i chodzi ,że niski stan oleju.kowal0131 pisze:Wymienilem czujnik sprawdziłem kable i teraz wyświetla mi się napis "OIL SENSOR WORKSHOP"
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Czujnik poziomu oleju
pewnie o diodę chodzi...że świeci przy teście licznikaedzio pisze: kowal0131 napisał(a):żarówka jest bo sprawdzałem vagiem.
jaka żarówka?