Tempomat nie działa - zła manetka ?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Witam.Zamontowałem w swoim golfiku mkIV 1.9 tdi 90km 2001 rok tempomat. Niestety nie działa. Kontrolka świeci sie, aktywowałem Vag-iem. Wszystkie przyciski na manetce są aktywne - tzn są reakcje na blokach . W kolumnie trzeciej nie zmienia sie tylko jedna cyfra ( Układ GRA z pamięcią do utrzymywania żadanej prędkości - piąta cyfra) . Dodam że mam manetke (new style) . Jaka może być przyczyna , że nie działa ?
-
- Nowicjusz
ponownie aktywowałem przez komputer kolegi.Nadal nic. ciągle w piatym polu jest 0
-
- Nowicjusz
no daj spokój - jakby był brak połączenia z gazem to by samochód nie reagował na próbę przyspieszania samochodem - lepiej się przyjrzyj reakcjom sprzęgła i hamulca na vag
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
-
- Nowicjusz
Temat opanowany. Sam robiłem wiązkę z kabla sieciowego.Przy podłączeniu pod szyba pomyliłem pomarańczowo-biały z brązowo-białym. Tempomat śmiga. Dzieki za pomoc
witam mam pytanko czy manetki sa cos warte ponoć włoskie
http://allegro.pl/przelacznik-z-tempoma ... 82517.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://allegro.pl/przelacznik-z-tempoma ... 82517.html" onclick="window.open(this.href);return false;
W tej cenie znajdziesz ori, a przy odrobinie szczęścia nawet nowy typ
jak rozpoznac oryginał?
Nowy typ to ten z RES + w lewo na przesuwaku ?
Nowy typ to ten z RES + w lewo na przesuwaku ?
nowy typ ma 2 przyciski na boku, jak manetka mfa.
nowy oryginalny kosztuje dużo więcej
nowy oryginalny kosztuje dużo więcej
czyli z jednym przyciskiem na boku i z res na suwaku to stary typ, a z dwoma przyciskami na boku to nowy typ? Jak będę kupował do a3 rocznik modelowy 97 to czy obydwie pasują? Jeżeli tak to którą lepiej wziąć? Wiązka jest taka sama?
Re: Tempomat nie działa - zła manetka ?
mmmmat pisze:witam mam pytanko czy manetki sa cos warte ponoć włoskie
Mam takie same manetki firmy Topran od ponad 1,5 roku, i działałają bez zarzutu, choć co prawda obawiłem sie ich jakości ....