Witam pacjent to leon 1.8t auq. Przetarł mi sie waz od nagrzewnicy i troche wody nalecialo mi do środka zalewajac pedał gazu. wyskoczyło EPC i koniec brak reakcji .
zrobilem obieg bez nagrzewnicy powycierałem wysuszyłem pedał gazu skasowałem bład. i zaczeło normalnie chodzic postanowilem wrócić do domu . oczywiscie tez wystrzeliło bezpieczniki od kierunków i od awaryjnych a ze nie mialem bezpiecznikow to mysle sobie kupie jutro i zaloze. nastepnego dnia przychodze wkladam wszystkie bezpieczniki a tu zonk . po załączeniu zapłonu świeci mi lewy kierunek bez włączania mysle wtf. zgasilem zaplon wciskam awaryjne a tutaj cała choinka chodzi mi w rytm awaryjnych.
sprawdzilem vagiem wyskoczylo kilka błedów.
nawet jak wyjme bezpiecznik od kierunkow on sie cały czas świeci . moduł komfortu ok . przekaźnik awaryjnych tez raczej ok bo odpieciu go nadal swieci kierunek. wyskoczył mi bład styku S to dzisiaj potraktowałem go spray do styków, jak nic nie da to nie wiem. masy wyczysciłem. mial ktos kiedys taki przypadek ?
problemy z elektryka po zalaniu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=339337
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Ciężka sprawa tak na odległość pomóc. Czy został zalany jakiś moduł, włącznik, złączki? Co powodowało załączenie kierunków, jak wszystko było ok - manetka, włącznik awaryjnych i co jeszcze- może jakiś alarm, czy coś?
obok pedału gazu masz do podłogi przykrecony sterownik airbag - mógł dostać wilgoci i robić psikusy, jak nie to przy lewej nodze przy słupku idzie wiązka - sprawdź czy nie mam tam zalania
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5