Przekaźnik klimatyzacji
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- piotreldiablo
- Ma gadane
Przekaźnik klimatyzacji
Witam, czy istnieje a jak tak to jaki sposób by włączyć klimatyzacje manualna omijając przekaźnik klimatyzacji. Chodzi o to bo prawdopodobnie ale nie do końca padł przekaźnik klimatyzacji 506 Q podobno jest to jeden z najdroższych wiec nie chciałbym kupować nowego niepotrzebnie wiec moje pytanie jak go ominąć i włączyć klime by wykluczyć sprężarkę ?
PIOTR
Re: Przekaźnik klimatyzacji
przekaźnik steruje tez 2 biegiem wentylatora klimy jak jest za duże cisnienie miedzy LP i HP i wyłacza klime przy duzym obciązeniu w trakcie przyspieszania i przy duzym cisnieniu dla bezpieczeństwa. Rozbierz sterownik, jak nie ma rdzy w nim lub sie nie dostala woda przeczysc styki styczników w srodku i bedzie chodzicpiotreldiablo pisze:Witam, czy istnieje a jak tak to jaki sposób by włączyć klimatyzacje manualna omijając przekaźnik klimatyzacji. Chodzi o to bo prawdopodobnie ale nie do końca padł przekaźnik klimatyzacji 506 Q podobno jest to jeden z najdroższych wiec nie chciałbym kupować nowego niepotrzebnie wiec moje pytanie jak go ominąć i włączyć klime by wykluczyć sprężarkę ?
- piotreldiablo
- Ma gadane
Re: Przekaźnik klimatyzacji
Rozebrałem przekaźnik, w środku czysty ale jakby delikatnie w nim woda była. Mo możesz mi kolego dokładnie powiedzieć w jaki sposób podłączyć sprężarkę na krótko ? Czym sie różni Q od A ?
PIOTR