kontrolka otwartych drzwi
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam mam chyba nietypowy problem odnośnie kontrolki otwartych drzwi , nietypowy gdyż:
otwieram drzwi kierowcy kontrolka na desce się zapala zapalają się światła w podsufitce- git kopertówka się świeci!
otwieram drzwi pasażera przednie- kopertówka się świeci światła w podsufitce się zapalają- na desce brak kontrolki
otwieram drzwi tylne- jedne czy drugie - to samo tzn brak kontrolki na desce otwarcia drzwi światłą się zapalają w podsufitce
otwieram bagażnik - kontrolka się zapala fis wyje komunikatem światło w bagażniku się zapala.
Tak sobie myślę że gdybym miał zimne luty to w drzwiach pasażera z przodu kopertówka by się nie paliła ale ona się pali a na desce brak komunikatu o drzwiach.
jakieś sugestie?
otwieram drzwi kierowcy kontrolka na desce się zapala zapalają się światła w podsufitce- git kopertówka się świeci!
otwieram drzwi pasażera przednie- kopertówka się świeci światła w podsufitce się zapalają- na desce brak kontrolki
otwieram drzwi tylne- jedne czy drugie - to samo tzn brak kontrolki na desce otwarcia drzwi światłą się zapalają w podsufitce
otwieram bagażnik - kontrolka się zapala fis wyje komunikatem światło w bagażniku się zapala.
Tak sobie myślę że gdybym miał zimne luty to w drzwiach pasażera z przodu kopertówka by się nie paliła ale ona się pali a na desce brak komunikatu o drzwiach.
jakieś sugestie?
oswoić autyzm, http://www.michalautyzm.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
seria ALH 90 km-->>soft-->>127km-->>wtryski ASV+ ASO Damian ppp ==145km
seria ALH 90 km-->>soft-->>127km-->>wtryski ASV+ ASO Damian ppp ==145km
- sidewind76
- Użytkownik
według mnie dalej masz problem z krańcówką bo zamek ma klika lub po prostu już ktoś uzdrawiał twoje zamki nie mając o tym pojęcia
Od nieba dzieli nas tylko 9 milimetrów...
- Master1988
- Mały gagatek
- Kontakt:
no to ja sie podlacze bo widze ze ktos ma podobny problem ... wiec tak jak wyzej w mojej borze fis informuje tylko o otwarciu klapy bagaznika a gdy jakies drzwi otworze to brak jakiegokolwiek komunikatu dodatkowo w lewych ( kierowcy ) drzwiach nie pali sie ta dolna lampka ale jak drzwi przymykam to slychac klikniecie i widze ze jednak ona swieci i teraz pytanie co moze byc nie tak ?
czary mary O_o
-
- Forum Master
- Auto: Bora
- Silnik: ARL
Re: kontrolka otwartych drzwi
Zimne luty,ewentualnie uszkodzone mikrostyki w zamkach.Master1988 pisze:no to ja sie podlacze bo widze ze ktos ma podobny problem ... wiec tak jak wyzej w mojej borze fis informuje tylko o otwarciu klapy bagaznika a gdy jakies drzwi otworze to brak jakiegokolwiek komunikatu dodatkowo w lewych ( kierowcy ) drzwiach nie pali sie ta dolna lampka ale jak drzwi przymykam to slychac klikniecie i widze ze jednak ona swieci i teraz pytanie co moze byc nie tak ?
licznik immo 2 lub licznik immo 3 a komfort 1J0Lampart pisze:jakieś sugestie?
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
- Master1988
- Mały gagatek
- Kontakt:
no ok ale wewszystkich zamkach?? to juz troche dziwne moim zdaniemriccardoa pisze:Zimne luty,ewentualnie uszkodzone mikrostyki w zamkach.
czary mary O_o
- Waqa
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
a można ją jakoś aktywować vagiem?Waqa pisze:niefurek55 pisze:Czy wszystkie modele miały aktywną tą kontrolkę?
Mam dokładnie to samo. Muszę sie za to zabrać stawiam na zimne luty.Master1988 pisze:ale jak drzwi przymykam to slychac klikniecie i widze ze jednak ona swieci i teraz pytanie co moze byc nie tak ?
Bez dymu nie ma ognia... TDI
Dokładnie tak, w moim lutowałem wszystkie 4 zamki i do dzisiaj mam spokój, ze 3 lata już. Dodatkowo mikrowyłączniki możliwe, swój od kierowcy podłożyłem i funkcjonuje. Dopóki nie porobisz tych drzwi - spokoju nie zaznasz.Master1988 pisze:no ok ale wewszystkich zamkach?? to juz troche dziwne moim zdaniemriccardoa pisze:Zimne luty,ewentualnie uszkodzone mikrostyki w zamkach.