Witam wszystkich,
Potrzebuje pomocy w rozwiązaniu problemu, mianowicie nie działa mi kierunkowskaz w lusterku od strony kierowcy
Rozebrałem całe lusterko bo myślałem, że przepaliły się diody w tym migaczu, ale niestety to nie było przyczyną.
Kierunek po podpięciu bezpośrednio do aku działa bez problemu.
Okazało się że nie ma napięcia na kablu prądowym - Masa jest ok. sprawdziłem
Sprawdziłem wszystkie bezpieczniki jakie są w aucie i żaden nie był przepalony ( pomijając fakt że w instrukcji nie ma rozpisanych jaki bezpiecznik jest do czego ) Wyszukałem w necie schemat bezpieczników, ale tam też nie ma żadnego który odpowiada za kierunkowskazy ( ale pewnie jak by był to i tak nic by to nie zmieniło, bo nie świeci jeden w lusterku a jak by się bezpiecznik spalił to chyba by nie świeciła cała strona ) Poza tym dużo ich nie było bo mam raczej ubogą wersję auta
Ponadto nie działa mi także podgrzewanie w tym lusterku, także nie ma napięcia na kablu prądowym.
Wyciągając wszystkie bezpieczniki coś się też musiało stać i teraz cały czas mi się świeci airbag fault.
Już nie mam pomysłów do tego co może być nie tak...
Jeśli ktoś ma jakieś pomysły to proszę śmiało każda rada może się przydać
Aha i jeszcze dodam, że czytałem że czasami styki mogą zaśniedzieć , ale to tez już wykluczyłem .
Auto Golf 5 1.6 8V
Z góry dzięki za pomoc
Kierunkowskaz w lusterku - brak napięcia
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- kurczepieczone
- Ma gadane
Sprawdź, kawałek po kawałku, kable na których powinien być prąd, a go nie ma. Mogły się gdzieś przyłamać. Jak wyciągałeś bezpieczniki miałeś przekręcony kluczyk w pozycję zapłonu? Przy wyciągnięciu bezpiecznika od airbaga wyskoczyłby wtedy błąd, możliwy do skasowania VAGiem (w ogóle podepnij VAGa i poszukaj błędów).
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Rado_HK, w 99% procentach za ten stan rzeczy odpowiedzialne są połamane kable wiązki przewodów w gumowej elastycznej otulinie na połączeniu drzwi ze słupkiem A, miałem tak samo tylko u mnie dodatkowo nic nie działało - ani elektryka drzwi, ani central ani głośnik, po odsunięciu gumy przewobów wiązki - ZONK, wszystko połamane, wielu użytkowników piątek zmagało i zmaga się z tym problemem
Dzięki Panowie za odpowiedź.
Jutro sprawdzę te kable w drzwiach
Co do airbaga, to sprawdzę VAGiem i postaram się skasować błąd.
Dzięki .
Dam znać co i jak po sprawdzeniu
Jutro sprawdzę te kable w drzwiach
Co do airbaga, to sprawdzę VAGiem i postaram się skasować błąd.
Dzięki .
Dam znać co i jak po sprawdzeniu
Witam ponownie
Odsunąłem ten oplot gumowy wiązki i wszystko wydaje sie byc w jak najlepszym porządku. odpiąłem go od strony budy bo tam się tylko da. pociągnąłem za każdy kabelek wszystkie są całe...a może w izolacji i nie widać nic. Zeby zobaczyć całość chyba trzeba całą tapicerkę dzwi zdjąć ?
kurcze no nie mam pomysłów...
_______________________ EDIT
Dla potomnych
- Problem rozwiązany. Przyczyną było rozkodowanie się drzwi kierowcy, przez co nie działał migacz, podgrzewanie lusterka, oraz automatyczne podnoszenie/ opuszczanie szyb po impulsowym naciśnięciu przycisku.
Wystarczyło podpiąć pod kompa i zakodować od nowa.
Odsunąłem ten oplot gumowy wiązki i wszystko wydaje sie byc w jak najlepszym porządku. odpiąłem go od strony budy bo tam się tylko da. pociągnąłem za każdy kabelek wszystkie są całe...a może w izolacji i nie widać nic. Zeby zobaczyć całość chyba trzeba całą tapicerkę dzwi zdjąć ?
kurcze no nie mam pomysłów...
_______________________ EDIT
Dla potomnych
- Problem rozwiązany. Przyczyną było rozkodowanie się drzwi kierowcy, przez co nie działał migacz, podgrzewanie lusterka, oraz automatyczne podnoszenie/ opuszczanie szyb po impulsowym naciśnięciu przycisku.
Wystarczyło podpiąć pod kompa i zakodować od nowa.
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
ktoś musiał mieszać VCDS-em bo mało prawdopodobne jest samo z siebie rozkodowanie sterownika