Bezpiecznik nr 14
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Bezpiecznik nr 14
Posiadam Passata B5 96. Przepala mi się co jakiś czas bezpiecznik nr 14 (od centralnego, szyby i oświetlenie wew.). Jak włożę bezpiecznik to wszystko działa tylko zauważyłem, że mruga światełko w drzwiach i w bagażniku. Dość intensywnie Jaka może być tego przyczyna i gdzie szukać?
- Paweł Marek
- V.I.P.
Bezpiecznik nr 14
Zdaje mi się że masz na nim jeszcze światło cofania to pójdź tym tropem, sprawdź czy światło wsteczne działa, czy mruganie zależy jakoś od włączenia kierunków albo stopów, podłączaj wtyki od lamp tylnych na próbę, może jest jakiś problem z masą przy tylnych lampach typowo jak w mk3.
Napewno to jest już B5? Ma skrzynkę jak w mk3 nad nogami pasażera czy nowszy typ?
Napewno to jest już B5? Ma skrzynkę jak w mk3 nad nogami pasażera czy nowszy typ?
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Bezpiecznik nr 14
turbo1610, na początek odłącz wtyczki od wszystkich lampek oświetlenia wewnętrznego i patrz czy się coś zmieni...jak przestanie palić bezpiecznik to podłączaj lampki po kolei i sprawdzaj kiedy bezpiecznik się przepali - wtedy znajdziesz winną lampkę. Bezpiecznik zasila też centralny zamek i szyby - czyli moduł komfortu. Na odłączonych lampach oświetlenia wewnętrznego baw się centralnym i później szybami...w ten sposób znajdziesz winny obwód.
Paweł Marek, światła wstecznego są raczej pod bezpiecznikiem 31...no i końcówka 96 to już może być B5
Paweł Marek, światła wstecznego są raczej pod bezpiecznikiem 31...no i końcówka 96 to już może być B5
Bezpiecznik nr 14
Właśnie nie mam jednego tylnego stopu i świateł cofania. Brak czasu na wymianę. Tak jak sugerujecie odłączanie i podłączanie wtyczek pokarze mi gdzie jest wina. Skrzynkę mam pod nogami. Dam znać jak znajdę przyczynę(gorszy problem jest z czasem. Jak go znaleźć? Łatwiej znajdę przyczynę przepalania się bezpiecznika!!!) Pozdrawiam
- Paweł Marek
- V.I.P.
Bezpiecznik nr 14
Zacznij od razu od kontroli połaczren masowych tylnych lamp, brązowe kable
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.