Pilna pomoc po probie kradziezy :(
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
jestem tu nowy i rzadko tez bywam , ale zwracam się pokornie do szanownych kolegów z Poznania . Dziś w nocy próbowano skraść moja perełkę golfa IV 1,6 SR z 2000 r , rozwalono mi zamek w drzwiach , wykręcili i wypieli licznik ,chcieli auto odpalić ale byli za ciency na Polska myśl techniczna (mały pstryczek elektryczek ) najgorsze w tym jest to ze zabrali licznik bez którego nie mogę zapalić autka .Może któryś z kolegów wie gdzie się udać z tym problemem , może podpowie jak samemu kupić i zainstalować licznik ,miałem licznik z poł FIS -em z góry bardzo dziękuje za pomoc
a wiem jaki licznik miałem 919 920 ponoć trzeba według WIN-u dojść, nie ma kabla e szkoda gadać
Głowa do góry Licznik to nie jakiś wielki wydatek, a kolega, który ma VAGa zrobi Ci to za flaszke CAN miałeś bo 2000r. Fis też, to raczej na pewno 920.
i pamiętaj, że przy kodowaniu licznika, musisz też zakodować WSZYSTKIE kluczyki zapasowe.
dzwoniłem do jedne go to mi zaczął śpiewać o zmianie tych pastylek co są w kluczykach o cenie nie wspomnę , autko według WIN jest 2001 r ale oczywiście w Polsce zarejestrowali na 2000 . No i nie mam kolegi z kablem
No to bredni Ci ten "specjalista" naopowiadał. Bez kabla nic nie wskórasz. Poszukaj warsztatu w okolicy, który ma VAGa z ogarniętym człowiekiem, który Ci to zrobi. 10 min roboty, 50-100 zł.
Oczywiście, jeśli zamontujesz licznik i go nie zakodujesz razem z kluczykiem to odpali, ale na 2 sekundy...
Pamiętaj przy kupowaniu:
- licznik z CANem - bo miałeś w poprzednim FIS ,czyli najlepiej kup też z fisem. Jeśli kupisz bez fisa to też będzie ok.
- 920, bo po sierpniu 99r zaczęto te liczniki montować w golfach.
Oczywiście, jeśli zamontujesz licznik i go nie zakodujesz razem z kluczykiem to odpali, ale na 2 sekundy...
Pamiętaj przy kupowaniu:
- licznik z CANem - bo miałeś w poprzednim FIS ,czyli najlepiej kup też z fisem. Jeśli kupisz bez fisa to też będzie ok.
- 920, bo po sierpniu 99r zaczęto te liczniki montować w golfach.
był FIS i będzie dzięki za zainteresowanie może jakiś kolega z Poznania się odezwie
No bez licznika tez zapala na 2 sek. Oczywiście zapłacę za pomoc
ide spać bo jestem tak zmarznięty 4 godziny za Policja czekałem
No bez licznika tez zapala na 2 sek. Oczywiście zapłacę za pomoc
ide spać bo jestem tak zmarznięty 4 godziny za Policja czekałem
Widać ,że czasem pstryczek niby pstryczek ale ratuje samochód. Zazwyczaj jak jest coś niestandardowo to już rezygnują.
nie mam ac i nie mogę nikogo znaleźć co się podejmie naprawy up. może jest ktoś z Poznania co zna kogoś ?
A i tak dla utrudnienia złodziejom życia zlikwidujcie w autach zapalniczki !!!! z nich biorą prąd aby podłączyć te swoje emulatory nie będzie prądu i tyle a kabli ciągnąc nie maja czasu
A i tak dla utrudnienia złodziejom życia zlikwidujcie w autach zapalniczki !!!! z nich biorą prąd aby podłączyć te swoje emulatory nie będzie prądu i tyle a kabli ciągnąc nie maja czasu
a jak szukam licznika 1/2 fis benzyna 920 to może być 1,4 , 1.6 1.8t , 2.3 czy musi być od 1.6 SR ?
czyli miałeś licznik z can immo 2. Kupujesz inny licznik od benzyny z prędkościomierzem do 260 (220 może być dla 1,4 z blokadą kodowania impulsów, co by utrudniało życie)ze środkową liczbą 920 czyli 1J) 920 8XX. Odczyt pin, potem zakodujesz swoje kluczyki jak zamontujesz ten licznik na samochodzie.tatas pisze:miałem licznik z poł FIS -em
Ostatnio zmieniony śr sty 15, 2014 17:56 przez grg474, łącznie zmieniany 1 raz.
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5