Witam,
Borykam sie z takim problemem.
Auto 1.8T AGU 1999 z LPG.
W czasie jazdy auto najpierw straciło moc a po 400m zgasło całkowicie. po zjechaniu na pobocze auto kręciło ale nie odpalało tylko delikatnie kaszlało.
Gdy silnik ostygł tylko kręci i 0 jakiegokolwiek odzewu.
Po dostarczeniu samochodu do mechanika stwierdził ze to czujnik hella.PO wymianie na bosch'a nadal taki sam problem.
Doszedł do tego ze nie ma calkowicie iskry na świecach i nawet po podpięciu innej świecy.
POd komputerem nie pokazje żadnego błędu tylko na początku pokazywało cos tam z komorą spalania czy cos takiego ale mowił ze to normalne przy gazie.
Proszę pięknie o jakieś sugestie bo juz 2 tygodnie bez golfiny jestem
Czy to może być rozrząd,czy moze przewod od czujnika hella. Wyczytałem cos na temat czujnika w filtrze powietrza ale czy to by mogło spowodować brak iskry na wszystkich świecach?
Błagam o podpowiedzi.
Całkowity brak iskry 1.8T AGU
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Na obudowie filtra powietrza masz taki czujniczek z 2 wtyczkami. Jest to moduł zapłonu. Na Vagu nie pokaże żadnych błędów, ale jak nie masz kompletnie iskry to będzie to.
Spróbuj na początek poruszać wtyczkami i może odpalić na chwilę, wtedy będziesz wiedział że to będzie to.
Spróbuj na początek poruszać wtyczkami i może odpalić na chwilę, wtedy będziesz wiedział że to będzie to.
---
facebook.com/*#cenzura#*
facebook.com/*#cenzura#*
Tecat, tak jak kolega wyżej pisze , dobrze by było podmienić od kogoś w celu weryfikacji na 100%
- Grzech95
- Mały gagatek
Miałem można powiedzieć taki sam przypadek po swapie AGU do mk1 też po założeniu całego okablowania nie chciał zapalić tylko kręcił rozrusznikiem i zero odzewu później sobie przypomniałem ze wywaliłem puszke od filtra powietrza na którym był ten własnie co koledzy wyżej piszą moduł czy wzmacniacz zapłonu po założeniu tego zapalił na strzał
My Mk1:)
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=86&t=505676" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=86&t=505676" onclick="window.open(this.href);return false;