MK4 - tylko 1 bieg wycieraczek
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
witam ! Mam problem z mechanizmem wycieraczek a mianowicie chodzą tylko na 1 biegu (wolnym) niezależnie od położenia manetki... podejrzewam że manetka do wymiany ale może mieliście styczność z tym problemem i coś doradzicie ?
MK4 - CZĘŚCI BLACHARSKIE / MECHANICZNE ->>> PW lub 723 846 438<<<-
- ciachotdi
- diesel m@ster
- Auto: Seat mii
tak problem znamy albo wymiana albo psiknij wd 40 nie żałuj to ze poleci trochę dymku to normalne.
Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem że na świecie jest
tylu idiotów
tylu idiotów
U mnie wajcha działa z trybami szybkości pracy, ale ten przełącznik co jest na manetce to do czego służy w sumie? Instrukcja mówi, że ustawia się nią prędkość a nie zauważam różnicy żadnej. To do przedniej czy tylnej czy do obu jednocześnie powinno działać?
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
nie tyle prędkość co długość przerwy pomiędzy cyklami - działa tylko w pierwszym położeniu manetki i dotyczy wycieraczek przednich, nie dotyczy aut z czujnikiem deszczu
ok wsio gra, dowaliłem wd40, pochodziły troche wycieraczki (ok.4 min) pod natryskiem i rozruszało się. a myślałem że może silniczek kończy swój żywot. dobrze że po problemie bo w obecną pogode byłaby lipa
Kolego Fifol, przeczytaj ... bo to zmora MKIV i podobnych z grupy VAG http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=55632" onclick="window.open(this.href);return false;
u mnie w poprzedni weekend przyszedł czas na 3cią już reanimację ,ale mechanizm pękł .. i zamówiłem z alledrogo ORI nówkę....
u mnie w poprzedni weekend przyszedł czas na 3cią już reanimację ,ale mechanizm pękł .. i zamówiłem z alledrogo ORI nówkę....
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
no w A4 też miałem styczność z pękniętym mechanizmem. Grunt że problem się rozwiązał bez zabaw i chodzi wszystko jak należy. teraz lato idzie to chyba trzeba tył zaślepić żeby tylni silniczek po długim czasie słonecznym nie powiedział KONIEC