Termometr zewnętrzny szwankuje

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
domino19140291
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: domino19140291 » pn mar 31, 2014 18:55

Cześć,

Mam ostatnio problem z termometrem zewnętrznym. Wskazania są błędne. Raz nie pokazuje temperatury w ogóle, a jeśli pokazuje jest zazwyczaj o 10-15 stopni niższa niż w rzeczywistości. Pierwsze co zrobiłem to wymieniłem czujnik w zderzaku, ale nic to nie dało. Sprawdziłem też kabel zaraz za czujnikiem i jest ok. Czy to może być wina kabla właśnie ? Dalej ta wiązka idzie pod akumulatorem chyba. Czy ktoś wie w jaki sposób zmierzyć wskazania na multimetrze czy od strony elektrycznej jest w porządku (jaki powinien być opór itd.) ? Dodam tylko że mam padnięty też czujnik temperatury cieczy chłodzącej, ale to nie ma chyba związku. Nie załącza się natomiast sprężarka od klimatyzacji bo tak jak pisałem wcześniej ta temp. jest zawsze o 10-15 stopni niższa a sprężarka załącza się chyba przy +5 stopniach.

Dzięki za pomoc

wojtas46
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)

Post autor: wojtas46 » pn mar 31, 2014 19:31

domino19140291, zerknij do tego tematu
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 5&start=14" onclick="window.open(this.href);return false;

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”