troche wolnego czasu wiec wzialem sie za tylnia wycieraczke bo od kupna auta nie dzialala-plyn lecial.
spostrzeglem ze ramie od wycieraczki- co jest w srodku i przychodzi na silniczek wgl. nie jest zamontowane, po zalozeniu dalej nie chodzilo po mimo ze pompa dawala plyn na szybe. wymontowalem i sprawdzilem silniczek wycieraczki przy aku i dzialal. szukalem dalej problemu w kablach i znalazlem wgl. masy nie bylo w tej kostce na 3 kabelki co wchodzi do silniczka. po zrobieniu nowej masy eureka wszystko dziala. problem jest jednak taki ze silniczek po odepchnieciu wajchy odpowiadajacej za wycieraczki chodzi nie ustannie(oczywiscie z przerwami ok.3s ale powinien chyba kilka razy wytrzec i przestac) problem rozwiazuje wylaczenie stacyjki i wlaczenie jej ponownie.
wyjalem przekaznik 72 bo jak zauwazylem to w nim nastepuje napiecie i wycieraczka dziala po czym przestaje jednak znowu daje napiecie i tak w nieskonczonosc .
reasumujac gdybym psiknal na tyl plynem to wycieraczka bedzie pracowala z przerwami ale przez caly czas jak gdyby wajcha byla wcisnieta, co mam zrobic?
tylnia wycieraczka ciagle chodzi.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
-
- Użytkownik
- Kontakt:
jak chodzi o kabelki to pewnie przy gumkach na łączeniu budy i klapy się połamało. a z tym ze chodzi cały czas to ja kiedyś tez się zastanawiałem i wystarczyło jak by jeszcze raz ją włączyć
--==:spider:==--
viewtopic.php?f=87&t=498102" onclick="window.open(this.href);return false;
viewtopic.php?f=87&t=498102" onclick="window.open(this.href);return false;
wciskasz manetke do przodu włączasz ją i będzie przecierała tylną szybe jak ją wciśniesz jeszcze raz to wyłączysz przecieranie tak przynajmniej było u mnie jak jeszcze działała
- matisim
- VWGolf.pl Killer
- Auto: bmw
- Kontakt:
VwMaly pisze:wciskasz manetke do przodu włączasz ją i będzie przecierała tylną szybe jak ją wciśniesz jeszcze raz to wyłączysz przecieranie tak przynajmniej było u mnie jak jeszcze działała
dokładnie tak jak kolega pisze,jak włączysz to działa cały czas, więc musisz ja tak samo wyłączyć w mk3 tak samo jest.
-
- Nowicjusz
okej zobacze to dzis:)
czyli wypchnac wajche, potem do siebie i znowu od sb i juz nie bedzie chodzila?:)
czyli wypchnac wajche, potem do siebie i znowu od sb i juz nie bedzie chodzila?:)
- Radzio0018
- Użytkownik
Wypchniesz , ona powróci do domyślnego miejsca i powtarzasz czynność Jak przytrzymasz dłużej wypychając manetkę to dodatkowo psikasz spryskiwaczem z tyłu , jeżeli pociągniesz manetkę do siebie to wtedy psikasz z przodu