Brak zasilania elektrycznych drzwi.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam serdecznie. Wiem że było już sporo podobnych tematów ale w wyszukiwarce nie znalazłem odpowiedzi na nurtujące mnie pytania. Chodzi mi o to, że przestały mi działać szyby el. i teraz nie wiem jakim kablem idzie zasilanie z aku do siłownika szyb? Wiem, że po stacyjce idzie prąd bo sprawdzałem, pytanie czy mogę podpiąć ten ze stacyjki do tego gdzie powinien być z aku? Jeśli tak to do którego kabla powinno pójść drugie zasilanie? Z góry dzięki za pomoc. Dodam jeszcze że chodzi o wersje 3 drzwiową i o stronę kierowcy.
Dzięki wielkie wszystkim za pomoc Dodam że i lusterka i centralny zamek działają tak jak powinny, tylko jest problem z szybami. Na kablu czerwono-żóltym, tym grubym mam zasilanie z zapłonu czy tak powinno być?
01 brązowy masa;
02 czarno-czerwony/czarny góra-dół lustra;
03 brązowo-żółty wspólny lustra;
04 niebiesko-czarny prawo-lewo lustra;
06 biały zasilanie grzania lustra;
10 niebiesko-szary „+” głośnika;
12 brązowo-szary „-" głośnika;
20 czarno-zielony „Comfort”;
21 szaro-zielony podświetlenie włącznika szyb;
22 czarno-żółty - zapłon (15);
23 zielony/zielono-czerwony sygnał otwieranie z centrala;
24 szary/szaro-czerwony – sygnał zamykanie z centrala;
27 czerwono-żółty stały plus (30), główne zasilanie motorka szyb;
30 szaro-czerwony/szary sygnał zamykanie do alarmu;
31 czerwono-czarny/zielony sygnał otwieranie dla alarmu;
32 czerwono-biały stały plus (30) dla włącznika centralnego;
Tu masz opis kabli. Patrz po kablach czy nie masz gdzieś urwanego. Czerwono żółty to stałe 12V. U ciebie sprawne.
02 czarno-czerwony/czarny góra-dół lustra;
03 brązowo-żółty wspólny lustra;
04 niebiesko-czarny prawo-lewo lustra;
06 biały zasilanie grzania lustra;
10 niebiesko-szary „+” głośnika;
12 brązowo-szary „-" głośnika;
20 czarno-zielony „Comfort”;
21 szaro-zielony podświetlenie włącznika szyb;
22 czarno-żółty - zapłon (15);
23 zielony/zielono-czerwony sygnał otwieranie z centrala;
24 szary/szaro-czerwony – sygnał zamykanie z centrala;
27 czerwono-żółty stały plus (30), główne zasilanie motorka szyb;
30 szaro-czerwony/szary sygnał zamykanie do alarmu;
31 czerwono-czarny/zielony sygnał otwieranie dla alarmu;
32 czerwono-biały stały plus (30) dla włącznika centralnego;
Tu masz opis kabli. Patrz po kablach czy nie masz gdzieś urwanego. Czerwono żółty to stałe 12V. U ciebie sprawne.
Z tego co pamiętam w postach gdzie była ta rozpiska zamieszczona to było dopisane że dotyczy prawej strony a u mnie jest problem z lewą czyli kierowcy. Czy ta rozpiska będzie taka sama dla lewej strony? Poza tym to piszesz że czerwono żółty to stały plus a u mnie jest po włączeniu stacyjki czy tak ma być?
- Mavrick
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Na kablu czerwono-zoltym jest bezpiecznik zobacz czy przypadkiem sie nie przepalil (wpiety jest w skrzynke bezpiecznikow po prawo u gory (jedna z czerwonych wtyczek)). Zerknij sobie na te schemat: http://obrazki.elektroda.net/6_1230468970.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;. Napiecie po przekreceniu stacyjki pokazuje sie tylko na bialo-czarnym. Czerwono-zolty ma 12v caly czas.
No właśnie u mnie jest na czerwono żółtym dopiero po przekręceniu stacyjki.
- Mavrick
- Kontakt:
No to prawdopodobnie staly plus masz podlaczony pod zielony koszyczek w ktorym sa kable od plusa po stacyjce...to dziwne bo maja rozne wtyczki. Odblokuj skrzynke po bokach a nastepnie delikanie ja unies i pociagnij do siebie...dzieki temu skrzynka opadnie na dol i bedziesz mial dobry dostep do wszystkich kabelkow...postaraj zlokalizowac kabel z bezpiecznikiem:
Daj znac co tam znalazles...
Daj znac co tam znalazles...
Z tego co sprawdzałem zasilanie na żółto czerwonym kablu jest po stacyjce a nie ma go z kolei na biało czarnym. Czy jeśli połącze te oba kable to będzie wszystko działało poprawnie?
- Mavrick
- Kontakt:
Czerwono-zolty wepnij w skrzynke po prawo u gory (bedziesz mial tam inne kable czerwone) tylko daj bezpiecznik jesli go nie masz natomiast czarno-bialy z zielona wtyczka wepnij w koszyczek w ktorym masz podobne (kolor i wtyczka) przewody...wtedy powinno wszystko smigac:).