Golf Mk2 po przekręceniu kluczyka nic się nie dzieje
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam.Mam problem w swoim golfie 2 1.6 ez którego przerabiam na monowtrysk.Musiałem wyciągnąć instalację do przeróbki i potem znów ją założyłem.Ale teraz ogóle niema prądu w kabinę nie działa zapłon światła poprostu nic niedziała jakby nie był podłączony akumulator.Proszę o pomoc.Z góry dziękuje za odpowiedzi.
Dochodzi w ogóle prąd do skrzynki bezpieczników?
http://a2resource.com/electrical/CE1.html" onclick="window.open(this.href);return false; sekcja P.
tak wszystkie grube czerwone kable są podłączone do sekcji P a taki czerwono-biały który wychodzi z rozrusznika gdzie powinien być podłączony?
Sprawdź miernikiem, czy masz tam napięcie. Użyj wyszukiwarki w przeglądarce i poszukaj na tym schemacie. Tam jest wszystko. Hasło "starter"...
Unmöglich... Na rozruszniku jest 12V? Na tym z rozrusznika w kabinie jest 12V? Głupie pytanie może, ale założyłeś klemę masową na akumulator? Sprawdź też napięcie na samym akumulatorze.
Na tym czerwono-szarym w kabinie też? Jeśli tak, to w takim razie przypnij go do sekcji P, jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś.
Inaczej. Znajdź dowolny kabel w kabinie, na którym jest stały plus i podepnij go do sekcji P i zasilanie ma powrócić.
Problem rozwiązany.Urwał się kabel od plusa który zasila skrzynkę bezpieczników.Temat do zamknięcia.