wszystkie Zegary nie działają nie liczy km

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

darecznik
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: darecznik » śr cze 17, 2015 20:54

Siemanko, przestały działac mi wszystkie zegary a więc predkościomierz, temp, poziom paliwa,obrotomierz- nie liczy kilometrów,

Sprawdziłem wszystkie połączenia na kostkach przy silniku

Sprawdziłem kostkę z tyłu na zegarach - wszystko siedzi na swoim miejscu ( nie sprawdzałem pin 11 [ ten pin to chyba zasilanie zegarów]- padł miernik )

Sprawdziłem wszystkie bezpieczniki - wszystko ok

podświetlanie zegarów i kontrolki działają

Obawiam się , że zepsuły się zegary jakiś układ scalony czy coś. Niestety nie mam zastępczych zegarów i nie mam jak sprawdzić czy inne działają.

Czy jeśli zepsuty jest impulsator to mogą być takie objawy, że wszystkie wskaźniki nie reagują ( chyba nie, ( nie działał by tylko prędkościomierz) obstawiał bym na brak zasilania ) sprawdzę to w piątek

| Co mi poradzicie?

golf III

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Post autor: Qto » śr cze 17, 2015 21:17

darecznik pisze:nie sprawdzałem pin 11 [ ten pin to chyba zasilanie zegarów]- padł miernik
i bez tego zasilania licznik działa po włączeniu zapłonu...jedynie gubi godzinę i przebieg dzienny po wyłączeniu zapłonu
darecznik pisze:Czy jeśli zepsuty jest impulsator to mogą być takie objawy, że wszystkie wskaźniki nie reagują
nie
darecznik pisze:Co mi poradzicie?
chyba jednak wygląda na uszkodzenie licznika...
najpierw jednak posprawdzaj zasilania i masy

3 masa
11 plus
13 plus po zapłonie

darecznik
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: darecznik » śr cze 17, 2015 22:05

jesli odłączę akumulator, przez jakiś czas nie jest wyświetlana ani godzina ani przebieg, dopiero po jakimś czasie słychać bzyknięcie ( chyba zegarów) i pojawiają się cyfry - przebieg i godzina

Dziękóweczka, przy najbliższej okazji sprawdzę.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”