Siemanko, przestały działac mi wszystkie zegary a więc predkościomierz, temp, poziom paliwa,obrotomierz- nie liczy kilometrów,
Sprawdziłem wszystkie połączenia na kostkach przy silniku
Sprawdziłem kostkę z tyłu na zegarach - wszystko siedzi na swoim miejscu ( nie sprawdzałem pin 11 [ ten pin to chyba zasilanie zegarów]- padł miernik )
Sprawdziłem wszystkie bezpieczniki - wszystko ok
podświetlanie zegarów i kontrolki działają
Obawiam się , że zepsuły się zegary jakiś układ scalony czy coś. Niestety nie mam zastępczych zegarów i nie mam jak sprawdzić czy inne działają.
Czy jeśli zepsuty jest impulsator to mogą być takie objawy, że wszystkie wskaźniki nie reagują ( chyba nie, ( nie działał by tylko prędkościomierz) obstawiał bym na brak zasilania ) sprawdzę to w piątek
| Co mi poradzicie?
golf III
pozdrawiam
wszystkie Zegary nie działają nie liczy km
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
i bez tego zasilania licznik działa po włączeniu zapłonu...jedynie gubi godzinę i przebieg dzienny po wyłączeniu zapłonudarecznik pisze:nie sprawdzałem pin 11 [ ten pin to chyba zasilanie zegarów]- padł miernik
niedarecznik pisze:Czy jeśli zepsuty jest impulsator to mogą być takie objawy, że wszystkie wskaźniki nie reagują
chyba jednak wygląda na uszkodzenie licznika...darecznik pisze:Co mi poradzicie?
najpierw jednak posprawdzaj zasilania i masy
3 masa
11 plus
13 plus po zapłonie
jesli odłączę akumulator, przez jakiś czas nie jest wyświetlana ani godzina ani przebieg, dopiero po jakimś czasie słychać bzyknięcie ( chyba zegarów) i pojawiają się cyfry - przebieg i godzina
Dziękóweczka, przy najbliższej okazji sprawdzę.
Dziękóweczka, przy najbliższej okazji sprawdzę.