Zaniki prądu podczas jazdy!
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam! Od dłuższego czasu mam problem z moim golfem 1.4 98r. Problem polega na tym, że podczas jazdy spada mi obrotomierz i po dosłownie sekundzie wraca do normy, po kilku takich sekwencjach obrotomierz spada i zaczyna mrugać kontrolka oleju, jeżeli obroty będą niskie samochód zgaśnie i przez kilkanaście sekund nie będzie go można odpalić . To samo jest na luzie, samochód gaśnie po takim przeskoku. Nic innego się nie zeruje typu zegar czy radio (nie gaśnie). Jednak zauważyłem, że światełko w aucie gdy jest włączone to też raz na jakiś czas mruga. Jakieś propozycje?
-
- Mały gagatek
Sprawdź oba punkty przymocowania masy. Jeden jest pod aku a drugi na skrzyni.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
bo?PatryksQ pisze:nie będzie go można odpalić
kręci i nie odpala?... nie kręci? ...może wszystko w aucie gaśnie?
...to że radio i licznik się nie zeruje, to już wyklucza problemy z głównym zasilaniem
Re: Zaniki prądu podczas jazdy!
Kręci ale nie odpalaQto pisze:bo?PatryksQ pisze:nie będzie go można odpalić
kręci i nie odpala?... nie kręci? ...może wszystko w aucie gaśnie?
...to że radio i licznik się nie zeruje, to już wyklucza problemy z głównym zasilaniem
Wszystko nie gaśnie bo np. Światła normalnie działają
Te zaniki wyglądają tak jakbym podczas jazdy przekrecil kluczyk raz w lewo i po chwili przekrecil z powrotem
100% kostka stacyjki , mialem tak w 3 w czasie jazdy gasl i zapalal sam z siebie , wyrobilo Ci sie w srodku kostki i jak w czasie jazdy lekko ruszysz w lewo kluczyk jak do gaszenia ale nie przeskoczysz o pozycje na 99% powinien zgasnac .
"Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi.... naprawdę .... aż ciężko czasami ich wyprzedzić"