Witajcie
Mam problem po przekładce licznika, wcześniej był licznik z benzyny 1.6 PN, teraz jest JR i licznik z obrotomierzem, po przekroczeniu 2000 rpm zaczyna świrować ciśnienie oleju, czujnik brązowy obecnie w aucie.
czy może ktoś podpowiedzieć na jaki czujnik należy zmienić żeby było ok?
wielkie dzięki za odpowiedzi
czujnik ciśnienia oleju
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- slawek987
- Gadatliwa bestia
- Auto: GOLF SV
- Silnik: DCYA
czujnik ciśnienia oleju
Są dwa rodzaje czujników. Normalnie zwarty i normalnie rozwarty. Sprawdź jaki masz i załóż tego drugiego typu
Kiedyś szukałem w sklepie motoryzacyjnym takiego czujnika, skończyło się na tym że musiałem iść do sklepu z miernikiem i spawdzać jakie mają czujniki bo sami tego nie wiedzieli sprzedawcy
koszt zamiennika ~10zł, ori nie mam pojęcia
Kiedyś szukałem w sklepie motoryzacyjnym takiego czujnika, skończyło się na tym że musiałem iść do sklepu z miernikiem i spawdzać jakie mają czujniki bo sami tego nie wiedzieli sprzedawcy
koszt zamiennika ~10zł, ori nie mam pojęcia
- etz_prorider
- Mały gagatek
czujnik ciśnienia oleju
U mnie robiło to samo w 1.3 NZ. Powodem był padnięty czujnik ciśnienia który ma się ROZWIERAĆ po odpaleniu silnika. Gdy silnik nabrał temperatury powyżej 50-60 stopni to coś mu odwalało. Wstawiłem identyczny czujnik, tego samego koloru i zakresu ciśnień. Problem zanikł