brak iskry po swapie AQN, brak check engine i epc

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
kotoss
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: kotoss » pt mar 10, 2017 18:14

Witam klubowiczów, tak jak w temacie. ostatnio przełożyłem silnik z 1.6 SR APF - 101 KM, na 2.3V5 AQN - 170KM.
Mam pewien problem, po pierwszym odpaleniu zaczął dziwnie tykać przekaźnik 409 i wariowały kontrolki nawet na wylaczonym kluczyku.
Pojezdzilem trochę golfem, max 50 km koło komina. Przyjechał do mnie kumpel, odpaliłem i czar prysł. Przegazowałem delikatnie max 3000 obrotów, dodaję gazu, brak reakcji, trzyma 1100 obrotów. Zgasiłęm silnik - znowu kontrolki wariowały i juz nie chciał zapalić. Brak iskry na wszystkich cylindrach, nie zapalaja sie kontrolki EPC ani CHECK Engine i gdy ich nie ma to auto, nie pali, wczesniej się świeciły i palił normalnie. Poza tym auta nie można diagnozować przez OBD, tak jakby nie wykrywał, że auto ma komputer. POMOCY PANOWIE ! :banghead:

Awatar użytkownika
grg474
_
_

Post autor: grg474 » pt mar 10, 2017 22:31

no cóż. Albo brak masy albo brak zasilania. Coś źle popodpinałeś

Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR :(, A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5

Awatar użytkownika
marcin7x5
_
_

Post autor: marcin7x5 » sob mar 11, 2017 23:14

Albo pada przekaźnik 409.

Awatar użytkownika
kotoss
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: kotoss » wt kwie 11, 2017 13:54

Jeśli ktoś walczyłby z takim problemem to wiem co to - spalony komp lub bezpieczniki od kompa. W moim przypadku było to akurat spalenie kompa :ass:
Podmianka załatwiła sprawę :)
Co do tykającego przekaźnika, w mk4 po otwarciu drzwi załacza się pompa i dlatego tykał przekaźnik, winowajca to prawdopodobnie krańcówka, bo po podpięciu do VAGa wyswietla mi blad o napięciu B+. :chytry:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”