Problem z odpalaniem - trudny temat

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
boria
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: boria » pt lip 28, 2017 15:12

Hello Panowie, proszę o wasze sugestie uwagi, porady, co dolega mojej Borze kombi 1.9TDI AJM.
Auto od pół roku ma problemy z odpalaniem. Czasem pali na dotyk a czasem prawie do wyładowania aku. Głównie na ciepłym ale to nie jest regułą. Podczas kręcenia czasami skacze wskazówka obrotomierza, czasem minimalnie, a czasem pod koniec skali. Lista rzeczy wymienionych i sprawdzonych:

- rozrusznik poszedł na 1wszy strzał, bo kiedyś miałem podobny problem w drugim aucie - funkiel nówka (stary sprawdzałem z resztą na drugim aucie i palił na dotyk)
- kable od aku (masowy i plus) porządne kable z anglika
- akumulator
- czujnik położenia wału funkiel nówka (stary sprawdzałem - palił na dotyk)
- kabel do czujnika położenia wału - od samego ECU aż do czujnika
- punkty masowe - rozkręcone, wyczyszczone, podokręcame
- licznik - parę liczników z golfa 4, z passata, immo2 i immo3 - wszystkie sprawne
- ECU - było podmieniane - sprawne
- rozkopana cała wiązka silnika, przegląd - może coś przeoczyłem ale wg mnie jest OK
- auto jest po lekkim czipie - wgrywałem oryginalny soft z resztą też podmieniałem ECU - więc soft OK
- mały przegląd elektryki w środku - zdaje się OK

Błędy w ECU - co pewien czas wywali G28 (ale jak pisałem ten jest nowy, z resztą łącznie 3 sztuki G28 sprawdzałem) i czesto wywala ten: 00849 - S-contact at Ignition/Starter Switch (D)
25-00 - Unknown Switch Condition
log z odpalania:
http://vaglog.pl/log-001_005_58Jrik.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Po wymianie rozrusznika i tych wszystkich zabiegach nastąpiła minimalna poprawa (wcześniej musiałem palić na plaka) i auto ogólnie pali ale cięęęężko.
Proszę o porady. Co jeszcze można zrobić?

Hubi14
Forum Master
Forum Master

Post autor: Hubi14 » pt lip 28, 2017 16:00

00849 to błąd związany z kostką stacyjki, obadaj jak wygląda ewentualnie wymień od razu na inną..
http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/00849" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
boria
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: boria » pt lip 28, 2017 20:59

To jest właśnie jeszcze jeden z moich typów... Wymienię kostkę, tam w sumie idzie kawał prądu, może to będzie to. Wymienię ale szczerze nie spodziewam się przełomu...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”